Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine oppgaver er i hovedsak knyttet til forvaltning av godkjenningen av trikkene. Følge opp rutiner og lage nye rutiner knyttet til dette. 

Håkan_final_edited_1000_b.jpg


Jeg jobber også med løpende oppfølging av verkstedenhetens vedlikeholdsarbeid og bidrar til at nye rutiner for vognmateriell og -vedlikehold utvikles ved behov. En annen viktig del av jobben er å delta i forbedringsarbeidet for å bedre påliteligheten til vognmateriellet og å deltar i HMS møter i vogngruppen.

Jeg har også ansvar for at vogner og skinnegående arbeidsmaskiner har de nødvendige tillatelsene og utarbeider melding/søknad til Statens jernbanetilsyn.

For tiden er jeg også teknisk koordinator i forprosjektet for anskaffelse av ny trikk.

 

Hvordan er arbeidsdagen?

Det er stor variasjon i arbeidsoppgavene så dagene er sjelden like. For tiden bruker jeg mye tid på forprosjektet for ny trikk hvor jeg leder arbeidsgruppene som skal definere de tekniske hovedkravene til den nye trikken.

 

Hva liker du best med jobben?

Variasjonen i arbeidsoppgaver og selvstendigheten.

 

Hva er bakgrunnen din?

Jeg er utdannet maskiningeniør men eksamen fra både Sverige og Norge.

Jeg begynte i Trikken i 2004, før det jobbet jeg på Bombardier, Strømmens verksted i bla Flytog- og Signatur/Agenda prosjektene. Før jeg begynte med rullende materiell gjorde jeg en hel del forskjellig, bla var min første jobb i Sverige på atomkraftverket i Barsebäck.

 

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

De fleste blir litt overrasket og så blir de nysgjerrige. Det blir mange tekniske spørsmål om trikkene og spørsmål om driften. Støy og vibrasjoner fra trikkene er det mange som er opptatt av.

 

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som ingeniør i Sporveien?

Å være ingeniør i Sporveien er en variert jobb med mange spennende oppgaver. Det føles veldig inspirerende da jobben har en betydning for folk flest. 


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter