Fagleder, Nina Beate Larsen
Mine arbeidsoppgaver er relatert til trafikksikkerhet og da risikostyring generelt. Jeg bidrar til at materiell og infrastruktur er driftssikkert og også til håndtering av avvikssituasjoner. Bidra til at rutetrafikken avvikles sikkert, med høy regularitet, punktlighet og jevn frekvens. Sikre god samhandling med andre relevante enheter og ledere. Jeg hjelper vognførerne med småfeil og problemer så de lettere får gjort jobben sin.

Hvordan er arbeidsdagen?
Arbeidsdagen min er veldig variert. Jeg gjør alt fra å fikse mindre vognfeil og sjekke infrastruktur og melde inn feil. Hovedoppgaven min er å være skadestedsleder ved større uhell til politiet/AMK/OBRE kommer og så ta vare på vognfører og å være trikkens representant på skadestedet.
Hva liker du best med jobben?
Jeg liker variasjonen godt og at ingen dager er like. Og så liker jeg kollegaene mine – jeg har verdens beste kollegaer.
Hva er bakgrunnen din?
Jeg gikk rett fra videregående og ut i arbeid. Jobbet en stund i bokhandel og da tok jeg trikken til og fra jobb. En dag så jeg plakatene på trikken som annonserte ledig jobb som trikkefører og da var det gjort. Har jobbet som vognfører fra 2001, og siden som jobbinstruktør og nå som fast fagleder og vikar trafikkleder.
Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?
Folk er ofte nysgjerrige på hva en fagleder gjør. De to første spørsmålene her er gode eksempler på spørsmål jeg får. Ellers går det litt i tekniske spørsmål angående vogner og så har de fleste en opplevelse med trikken som de har lyst å fortelle om, som oftest positive opplevelser men også ikke fullt så positive.
Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som fagleder i Sporveien?
For å bli fagleder i trikken må man ha vært vognfører i 3 år først, så det er jo et godt sted å begynne. Ellers hjelper det å være løsningsorientert, kreativ og å være opptatt av sikkerhet.