Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og definering av standarder, til møter og problemløsning.

Claus Selle_low_res.jpg


Vi er et team som drifter og vedlikeholder systemene. Sporveien sover aldri for vi frakter passasjerer om dagen og vedlikeholder utstyret (Spor/T-banevogner/Trikker/Busser) om natten.

IT griper inn i alle løsninger i dag. Jeg har mulighet til å arbeide tverrfaglig og se på nye muligheter for å hente ut og sammenstille data. Jeg har allerede fått gleden av å lage løsninger som hjelper til i det daglige arbeidet. Sporveien har en «skattekiste» av nye muligheter og løsninger som jeg ser fram til å ta tak i fremover.


Hva liker du best med jobben din?

Det at jeg har variasjon i arbeidsdagen og har utfordringer hvor jeg kan få brukt kunnskapen min på er det som er best med jobben min.

Den ene dagen bestemmer jeg hvordan vi vil fordele løsningene våre på ulike datarom og den andre dagen lager jeg testløsninger for uthenting av driftsdata fra T-bane vogner.


Hva er bakgrunnen din?

Jeg har fagbrev fra Luftforsvaret hvor jeg jobbet med flyinstrument avionikk, etter dette har jeg jobbet med IT i en rekke bedrifter, bland annet 14år i Norsk Scania.


Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

De lurer på hva egentlig Sporveien driver med.
De fleste blir overrasket når jeg forklarer hva vi egentlig har av krav til oppetid og løsninger.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe innenfor disse områdene?


Vær nysgjerrig og åpen, det er inspirerende å kommunisere med så mange ulike faggrupper og mennesker. Se på helheten, det er brukerne vi skal lage løsninger til, som vi skal lage en best mulig hverdag for.


PMO i trikken, Dusan Klago

Dette er Dusan Klago. Han er ansatt som PMO i Sporveien, trikken. PMO-funksjonen (Project M...


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...


Fagleder, Nina Beate Larsen

Mine arbeidsoppgaver er relatert til trafikksikkerhet og da risikostyring generelt. Jeg bidrar t...


IT-konsulent, Claus Selle

Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og defineri...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter