Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Som signalmontør arbeider jeg med drift, vedlikehold, feilretting og montering av ulike typer signalinstallasjoner. Sikkerhet for togfremføring er det viktigste i denne jobben som er både spennende og selvstendig.

Som faglig leder har jeg det daglige ansvaret i avdelingen, spesielt mot nye prosjekter og testing av nye installasjoner. Samtidig har jeg ansvaret for våre lærlinger i avdelingen.

RogerMuldbakken1_edited.jpg


Hvordan er arbeidsdagen?

Jeg har veldig varierende oppgaver, men hovedsakelig jobber jeg med montering, feilretting og vedlikehold. 

Jeg jobber 5 ukers turnus, 3 uker dag og 2 uker natt. I løpet av disse ukene har jeg 1 uke hjemmevakt, da reiser jeg ut for å fikse eventuelle feil som dukker opp. Ellers har vi spennende prosjekter som modernisering av diverse baneanlegg, med nye koblinger, kabler, veksler ol.

 

Hva liker du best med jobben?

Jeg liker at den er så variert, og jeg kan styre mye av dagen min selv. Det er veldig positivt at vi gjør en samfunnsnyttig jobb og bidrar til at folk kommer til jobb osv. Det er moro å se at kundetilfredsheten er veldig høy i Sporveien. Man får brukt både hodet og kroppen for det kan være fysisk jobb og vanskelige feil som en må bryne seg på.

 

Hva er bakgrunnen din?

Jeg har jobbet med litt forskjellig. Jeg har fagbrev som serviceelektroniker, men jeg jobbet aldri som det da jeg var i militæret noen år. Da jeg var ferdig i forsvaret jobbet jeg som trailersjåfør 1 år, og fikk da høre om jobben i signalavdelingen i Sporveien. Jeg måtte ta et halvt år på el.energi før jeg begynte på norsk jernbane skole i to og ett halvt år. Nå har jeg vært syv og ett halvt år i Sporveien.

 

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

Jeg sier at jeg jobber med sikker togfremføring. Det betyr hovedsakelig å jobbe med å sikre rødt og grønt lys, kabler og sporveksler.

 

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som signalmontør i Sporveien?

Det skjer mye innen signal i Sporveien. Vi skal snart begynne med utbygging av nytt signalsystem (CBTC). Sporveien kommer til å bli større og større da det nå satses mye på kollektivtransport i Oslo. På jobben er det veldig kollegialt, og det faglige nivået blir bare bedre og bedre.

Ta kontakt med signalavdelingen i Sporveien for mer informasjon.


Ingeniør - Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...


IT-konsulent - Claus Selle

Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og defineri...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter