Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Dette er Kristine Wang. Hun er konsernadvokat i Sporveien. Hun arbeider med prosjekter mange steder i konsernet, men arbeider hovedsaklig fra hovedkontoret på Tøyen.

Kristine Wang.jpg


– Fortell om hva du gjør i Sporveien?

 –Jeg jobber som konsernadvokat i Sporveien.  Jeg jobber med mange ulike saker, mest med entrepriseanskaffelser og oppfølging av entreprisekontrakter under og etter bygging.

Blant annet er jeg juridisk rådgiver på prosjekter som inngår i  TNT. TNT står for Tilpasning til nye trikker og innebærer fornyelse av byens infrastruktur for å imøtekomme tekniske krav til de nye trikkene. I disse prosjektene har jeg også kontakt med Bymiljøetaten og Vann – og avløpsetaten for å ivareta den helhetlige infrastrukturen på aktuelle strekninger.  Holtet Base, Grefsen Øvre og Majorstuen er eksempler på  slike prosjekter. Prosjektene utføres i samarbeid med andre fag som ingeniører, teknikere, fremdriftskoordinatorer, innkjøpere, økonomer , HMS mv.  Jeg  jobber også på T-bane prosjekter som oppgradering av T-banestrekningen mellom Etterstad og Hellerud og Lørenbanen med anskaffelser, kontraktsinngåelser og sluttoppgjør.

I tillegg jobber jeg med eiendom mer generelt; transaksjoner som leiekontrakter, kjøp og salg av eiendom,  og statisk tingsrett som naboforhold og grunnerverv og plan- og bygningsrett. Som advokat for Sporveien deltar jeg gjerne i et prosjekt fra starten for å bidra til at de ulike problemstillinger håndteres i forkant av en potensiell tvist, men det hender jeg går i retten for Sporveien også.   

–Hvorfor gleder du deg til å gå på jobb?

 Å gå på jobb i Sporveien er aldri kjedelig. Ingen dag er lik og oppgavene er interessante. Jeg har mange flinke og profesjonelle medarbeidere som jeg samarbeider med både i egen avdeling og i de ulike fagmiljøene. Det er givende å jobbe med så mange dyktige kolleger. Jeg vil også gjerne trekke frem et særdeles godt og arbeidsmiljø med mange gode og hyggelige kolleger.   


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...



Dette var slutt av innholdet. Footeren starter