Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Dette er Thea Stubberud. Hun er bemanningsleder på T-banen, en jobb der det er avgjørende å kunne holde hodet kaldt når ting koker. Arbeidsplassen er i første etasje i Økernveien 9.

Theanærredigert.jpg


Fortell hva du gjør i Sporveien?

Det er min oppgave å sørge for at alle tog er bemannet når noe uplanlagt skjer, slik at trafikken ikke stopper opp. Driften av togene er en nøye planlagt logistikkprosess som er avhengig av at alle førere kjører riktig tog til rett tid. Når det oppstår forsinkelser og store uplanlagte avvik påvirker ikke dette bare trafikken og kundene våre, men også førerne som kjører togene. Jeg må sørge for at førerne får mulighet til å avslutte arbeidsdagen som planlagt, at de får pauser og tilstrekkelig med hviletid. Det kan være mange årsaker til at dette ikke alltid går som planlagt, noe som gjør dagene veldig varierte og spennende.

 

De siste to årene har jeg i tillegg jobbet i et IT-prosjekt med en stor oppgradering av kjernesystemet som Sporveien bruker til disponering av alt operativt personell. I prosjektet har jeg jobbet med blant annet systemtesting, opplæring og kommunikasjon. Prosjektet er nå avsluttet og jeg jobber med etterarbeid i forbindelse med oppgraderingen. Sentralt for dette er brukerveiledning og å jobbe mot å endre arbeidsprosesser. Det har vært svært spennende og lærerikt å få mer innsikt i IT-systemene bak den operative driften.

Hvorfor gleder du deg til å gå på jobb?

Jeg har fantastiske kollegaer som gjør at jeg trives veldig godt på jobb. Vi samarbeider ofte i svært hektiske situasjoner, og det at vi klarer å beholde humoren selv når det koker er helt sentralt for at jeg gleder meg til å gå på jobb. Kombinasjonen av bemanningslederjobben og prosjektarbeidet gjør at jeg har en veldig variert arbeidshverdag. Ingen arbeidsdag er lik og det trives jeg veldig godt med.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter