Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Dette er Toril Deildok. Hun har arbeidet som konduktør og vognfører i 41 år. Første august 2018 ble hun AFP-pensjonist. Les mer om hvorfor Toril mener Sporveien har vært en god arbeidsplass.

Deildokred1.jpg


–Fortell hva du har gjort i Sporveien?

–Jeg kjørte trikk. Jeg begynte i -77 , og gikk av med AFP 1.august 2018. Trikken er historia vår, den elektriske trikken er 125 år neste år. Det samme er OSA, rart med det. En by med trikk får en egen sjel, det er fint å oppleve byen fra trikken, også som passasjer. En viktig jobb? Hvis vogna foran er innstilt ser du fort at du trengs – og et grønt skifte er umulig uten oss. Vi har mye yrkesstolthet, men snakker sjelden om det. Oslo har vokst betraktelig siden -77, heldigvis blir de nye trikkene store.

–Hvorfor har du gledet deg til å gå på jobben?

–Å kjøre trikk er en blanding av å jobbe alene og sjølstendig på vogna samtidig som du er en del av et større ruteopplegg, riktig rekkefølge på ulike linjer fra endeholdeplass, mm. Jeg liker godt denne blandinga av ansvar, sjølstendighet og samarbeid. Den ene dagen er ikke lik den andre, det er heller ikke kollegaene. Denne blandinga av folk fra forskjellige steder og med veldig forskjellige interesser er et stort frynsegode, vet aldri hva slags samtaler matpausa kan by på. Passasjerene våre er stort sett utrolig tålmodige og er gode støttespillere, sammen har vi redda trikken fra nedlegging mer enn en gang. Men veterantrikken er savna i bybildet i sommer, måtte den snart rulle igjen til stor glede for både Oslofolk og turister! Og alle soloppgangene vi ser i denne jobben… Og vintersolnedgang på Ekebergbanen – nei til trikk i tunell!  


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter