Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Dette er Dusan Klago. Han er ansatt som PMO i Sporveien, trikken. PMO-funksjonen (Project Management Office) skal i utgangspunktet koordinere prosjekter i selskapet og kartlegge avhengigheter prosjektene imellom og i forhold til øvrig aktivitet i selskapet. 

DSC_1684.JPG


Dusan Klago er altså ikke en prosjektleder, men jobber mye med prosjektledere.

I første fase ble det etablert en prosjektstyringsmodell som prosjektledere bruker til å styre prosjekter, og som samler informasjon om pågående prosjekter i selskapet.

PMO arbeider også med vedlikeholdet av modellen og prosjektstyringsverktøyene. På den måten blir Dusans rolle definert som en koordinator og overvåker prosjektene imellom.

Det viktige her er struktureringen av prosessene og arbeidet. Det skal ikke bero på tilfeldigheter at noe kommer på plass, men dette skal være resultatet av en styrt prosess. Da kommer vi i mål og kan trekke de gevinstene vi skal ut av etableringen.

Dusan er utdannet som mekanisk ingeniør, har MBA sertifikat fra Joseph M. Katz Graduate school of business i Pittsburgh og er opprinnelig Slovak. Han har arbeidet i selskaper som har levert til kunder som Statnett, Skagerrak, ABB, Avinor og forskjellige infrastrukturprosjekter, og han har i mange år arbeidet med leveranser til oljeindustrien. I 2018 begynte han altså i Sporveien. Her er han glad for å ha blitt en del av det han ser som et godt arbeidsmiljø, der kollegene har ønsket ham velkommen og bidratt til en forståelse av virksomheten.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter