Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Dette er Marcus Marstrander. Han arbeider som avdelingsingeniør i teknisk avdeling i Sporveien, trikken. Avdelingen har det overordnede tekniske ansvaret for alle Sporveiens trikker. Dette gir ham en sentral posisjon i planleggingen og driftingen av trikketrafikken i Oslo.

Marcusred2.jpg


–Fortell om hva du gjør i Sporveien?

–Jeg er utdannet maskiningeniør og jobber som avdelingsingeniør i Teknisk avdeling – Sporvogn. Avdelingen har det overordnede tekniske ansvaret for alle Sporveiens trikker i Oslo. Arbeidsdagen min er veldig variert, og en av mine oppgaver er å skrive tekniske avsporingsrapporter som forteller om vognens tilstand før og etter en avsporing. Her kommer blant annet utlesning og tolkning av ferdsskriverdata inn. Jeg jobber også med teknisk oppfølging av leverandører der vi i samarbeid finner løsninger på utfordringene trikken i Oslo står ovenfor. I tillegg er jeg så heldig at jeg får lov til å samarbeide med gutta og jentene på verkstedet om å finne de beste løsningene på forskjellige tekniske utfordringer som oppstår i hverdagen.

–Hvorfor gleder du deg til å gå på jobb?

–Noe av det beste jeg vet med å jobbe i Sporveien er at jeg får jobbe med noe som angår hele byen vår. At jeg får være med på å gjøre byen vår til et bedre sted å være og bo i gjør meg stolt. Når jeg i tillegg får kombinere dette med masse interessante tekniske problemstillinger gjør det jobben veldig spennende. Jeg gleder meg også masse til å få bidra til innføringen av de nye vognene som kommer til å gjøre byen og kollektivtilbudet enda bedre.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter