Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Waqas har ansvar for kjørestrømsanlegget til trikken og har base på Holtet. Han er spesielt fornøyd med at arbeidsdagene er så varierte. Tidligere har han også kjørt T-bane ved siden av studiene. 

DSC08268.jpg


Hva jobber du med?

Jeg er driftsingeniør elektro og jobben min er å sørge for at kjørestrømsanlegget til trikken alltid er i god stand. Hovedoppgaven er rett og slett å forvalte og drifte kjørestrømsanlegget for trikken.  Kjørestrømsanlegget er det som får trikken til å rulle, altså det som forsyner trikken med strøm. Jeg har også ansvar for øvrige elektroanlegg på trikkens baser rundt i Oslo og det elektriske anlegget på trikkeholdeplasser. Jeg er utdannet elektriker gruppe L og har videreutdanning i Elkraft fra teknisk fagskole.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Arbeidsdagen er veldig variert, og jeg er både ute og inne i løpet av en typisk dag. Jeg er blant annet med i forprosjekteringsfasene av ulike prosjekter og stiller krav og avgjør hvordan de ulike anleggene skal bygges. Når prosjektene nærmer seg ferdig, sørger jeg for testing og beslutter hvordan anleggene skal driftes videre. En annen viktig oppgave er kartlegging av anleggene våre og sørge for at alt fungerer til enhver tid, samt å sørge for at anleggene er driftssikre og personsikre. Det er viktig for at trikkene skal holde rutene sine.

Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

Det er veldig mange gode ting. Den gode kaffen, hehe. Miljøet på jobben har mye å si. Jeg har veldig hyggelige og gode kolleger og lokalene hvor jeg sitter på Holtet, er veldig fine. I tillegg liker jeg at arbeidsoppgavene er så varierte. Dagene er så forskjellige, og jeg planlegger stort sett dagene mine selv.

Hvorfor ville du jobbe i Sporveien?

Jeg begynte faktisk i Sporveien i 2005 som T-banefører fordi jeg trengte en inntektskilde ved siden av teknisk fagskole og da fikk jeg et godt inntrykk av organisasjonen. I 2015 startet jeg som kontrollingeniør i Sporveien og har også jobbet som byggeleder før jeg tiltrådte som rollen som driftsingeniør i 2019. Jeg har hatt en veldig bratt læringskurve og fått mange nye utfordringer her. I tillegg er det greit å kombinere jobben med et familieliv.

Fortell om noe du har lært i jobben i Sporveien som du ikke kunne fra før

Det er veldig mye! Jeg har blant annet lært hvor viktig preventivt vedlikehold av kjørestrømsanlegget er for at trikken skal gå. Det blir litt som en bil. Man må behandle den pent og ha den jevnlig på service. Det handler om å være litt føre var og bytte ut utstyret før det blir så gammelt at det starter å lage store problemer. I tillegg synes jeg at jeg lærer utrolig mye av kollegene mine. Det er så mange flinke folk her med lang erfaring fra Sporveien og bransjen.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter