Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Ken André jobber som T-banefører og mener at han har det aller beste kontorvinduet i byen. 

DSC09164-2.jpg


Hva jobber du med? 

 Jeg er T-banefører. Det vil enkelt forklart si at jeg kjører T-banen og frakter alle slags folk rundt i byen. 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

 Jeg møter som regel opp på Ryen eller Tøyen og tar meg gjerne en kaffe og hilser på kolleger før jeg setter meg på toget og begynner å kjøre. Jeg kan starte på mange ulike tidspunkter, helt fra klokken 04.30 om morgenen og til 19.30 om kvelden i den turnusen jeg har nå. Så det blir en fin variert arbeidsperiode med to helgevakter i løpet av en seksukersperiode.

Noe av det som er viktig i jobben som T-banefører er å være våken og oppmerksom. I tillegg til å plassere toget riktig på stasjonen og stoppe på rett sted, og følge med på at alle som skal av og på får gjort det. Man må også følge godt med på at det ikke er noen hindringer i sporet foran toget. Selve farten styres av toget, men det gjelder å følge med på at alt går som det skal når det gjelder lyssignal og at en har tilpasset fart inn mot stasjonen.

 
Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb? 

Det jeg synes er aller best, er å få oppleve Oslo på den måten som vi togførere gjør. Det er veldig flott å kjøre linje 1 om morgenen, for eksempel. Jeg synes definitivt at vi har det aller beste kontorvinduet i byen og jeg synes jobben er utrolig givende. Det å se naturen og alle årstidene skifte har virkelig en egen sjarm. Folk i byen ser også ut til å sette veldig pris på T-banen og den jobben vi gjør. 

Jobben som T-banefører er en veldig lite fysisk krevende jobb og jeg liker at man får sitte helt i fred, men at man likevel må være årvåken og passe på. Jeg setter stor pris på mangfoldet og miljøet i T-banen. Alle kollegene mine er kjempefine folk!

Hvorfor ville du jobbe i Sporveien? 

Etter å ha drevet butikk i over 16 år, hadde jeg lyst til å drive med noe helt annet. Jeg kan fortsatt drive med kundeservice, men nå på en litt mer bærekraftig og miljøvennlig måte. Da butikkjeden jeg jobbet for ble lagt ned måtte jeg se meg om etter ny jobb og så på nett at Sporveien trengte togførere.  Jeg har nå vært her i tre år og er utrolig glad for å være her. Kunne virkelig ikke hatt det bedre, faktisk. Sporveien er en veldig god bedrift å jobbe i. 


Fortell om noe du har lært i jobben i Sporveien som du ikke kunne fra før

Før tok jeg det for gitt at det alltid kom et nytt tog, men nå vet jeg hvor mange ting som spiller inn for at alt skal gå sømløst. Man tenker kanskje ikke over at en liten forsinkelse kan få store ringvirkninger for hele trafikken. Derfor er punktlighet i alle ledd så viktig. 

 


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter