Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Joshua begynte som fagarbeider, men jobber nå som kompetanseutvikler i Sporveien. Han har også fått prøve seg på Sporveiens servicebil og som driftsleder. 

DSC08686.jpg


Hva jobber du med?

Nå jobber jeg som kompetanseutvikler og jobber med å holde kurs om trikkene. Det vil si at jeg blant annet lærer andre hvordan trikkene er bygget opp og gir dem en teknisk introduksjon. I tillegg underviser jeg i systemet vi bruker for dokumentasjon. Vi holder alle typer kurs, fra krav til renhold av vognene til hvordan man utfører servicer på dem. Tidligere jobbet jeg som feilsøker på verkstedet. Da jobbet jeg med å finne ut av hva som gjorde at trikken ikke kjørte som normalt og sørget for reparasjoner.

Jeg har også jobbet på det som kalles verkstedbilen 111. Det er en egen bil med et eget lag som rykker ut og reparerer trikken hvis den har fått en stans i løpet av ruta eller den har vært i en kollisjon. Da var det vår oppgave å få den i stand og inn på verkstedet.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Nå går dagene som regel i å lage eller friske opp kurs, øve meg på dem og holde kursene. Det er spesielt gøy når jeg får elever som er interesserte og som har lyst til å lære. Det er lærerikt å få tilbakemelding på hva som kan bli bedre og hvordan jeg kan bli en enda bedre kursholder.


Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

Jeg gleder meg ofte til å gå på jobb for å møte kolleger og være sosial. Jeg har utrolig dyktige folk i avdelingen og det er generelt et veldig hyggelig miljø på Grefsen verksted. Nå er jeg relativt ny i rollen jeg har, og det er motiverende å lære mer og bli stadig bedre på det jeg holder på med. Da jeg jobbet som feilsøker og på servicebilen ble jeg veldig motivert av at det jeg gjorde på jobb hadde så stor betydning. Det var utrolig kult å finne ut av hvilke deler som var ødelagte og finne løsninger på problemene som oppsto.


Hvorfor ville du jobbe i Sporveien?

Jeg ville jobbe i Sporveien for å få nye utfordringer og for å komme til et bedre arbeidsmiljø. Jeg trives veldig godt her og har fått bryne meg på flere forskjellige roller siden jeg kom hit i 2019.


Fortell om noe du har lært i jobben i Sporveien som du ikke kunne fra før

Da jeg begynte å jobbe i Sporveien fikk jeg kjenne på yrkesstolthet og skjønte at fagbrevet mitt virkelig er unikt og spesielt og at det er bruk for det. I det siste har jeg også lært mye om pedagogikk og evnen til å lære bort noe til andre. Det er fint å ta med seg i privatlivet også.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter