Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Ingeborg er prosjektleder og har ledet flere spennende prosjekter i Sporveien. Fordi hun kan jobbe med så mange forskjellige prosjekter, forteller hun at det absolutt ikke er behov for å bytte arbeidsgiver for å få nye utfordringer. 

DSC08129.jpg


Hva jobber du med?

Jeg er prosjektleder i Utbygging. Utbyggingsprosjekter handler om oppgradering av dagens infrastruktur og bygging av ny infrastruktur. Kort fortalt er «infrastruktur» alt som står stille og som ikke beveger seg. Alt rundt togene og trikkene. Det er for eksempel stasjoner, skinner, elektroanlegg og tunneler. I dag jobber jeg med oppgradering av Majorstuen T-banestasjon.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

En prosjektleder passer på at alt blir gjort i prosjektet. Jeg leder teamet, lager dokumentasjon og bestiller ting, for å nevne noe. I tillegg er jeg ansvarlig for fremdrift, resultater og økonomien i prosjektet. Nå som jeg er i oppstart av et prosjekt er det mye arbeid inne på kontoret. Etter hvert vil det være mer aktivitet ute på byggeplass og da kommer jeg for eksempel til å være en del på befaringer ute for å følge med på fremdriften i byggeprosjektet. Selv er jeg utdannet ingeniør, men man kan absolutt være prosjektleder uten å kunne mye ingeniørfag. Det er en veldig bred rolle.


Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

Jeg liker å være sammen med mennesker som er opptatt av å løse utfordringer sammen. Jeg synes det er utrolig motiverende og gøy å se at ting man har jobbet for blir ferdig. Jeg var for eksempel med på å bygge Lørenbanen. Det er veldig stas når jeg kjører på den banen nå. Veldig gøy å være med å skape noe som blir stående for alltid. Dessuten har jeg veldig mange dyktige og flinke kolleger. Det er alltid noen som er smartere enn deg selv.


Hvorfor ville du jobbe i Sporveien?

Jeg hadde lyst til å begynne i en annen bransje og så dukket det opp en jobb i Sporveien. Jeg har vært her siden 2007 og trives veldig godt. Det å jobbe i prosjekter føles nesten som å være på forskjellige arbeidsplasser, så da det ikke behov for å skifte arbeidsgiver.

Fortell om noe du har lært i jobben i Sporveien som du ikke kunne fra før.

Det er veldig mye! Jeg kunne ingen ting om T-bane og trikke-infrastruktur og kunne heller ingen ting om byggeprosjekter, fordi jeg kom fra elektrobransjen. De siste årene har jeg lært utrolig mye om samspillet mellom Sporveien og det politiske miljøet. Det har vært veldig interessant. Det var også utrolig spennende å være med i oppstarten av Fornebubanen. Jeg har lært så mye her.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter