Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Navid synes det beste med jobben er å se Oslo våkne om morgenen og mener han har Oslos beste utsikt fra sitt lille kontor. 

DSC08214.jpg


Hva jobber du som?

 Jeg jobber som trikkefører og har som hovedoppgave å gi de reisende en god tur og frakte dem trygt fra A til Å. 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

En vanlig arbeidsdag begynner vanligvis ved at jeg enten står opp veldig tidlig eller ganske sent, avhengig av når jeg har skift. Hvis jeg har tidlig skift, møter jeg opp og henter ut en vogn og klargjør den. Det betyr å sjekke kritiske funksjoner som bremser og se at det ikke er noen feilmeldinger eller lignende. Så er det å sette seg bak spakene og begynne å kjøre. Vaktene er som regel mellom seks og åtte timer og man kjører sjeldent mer enn fem timer før man har en pause. For eksempel tar jeg ofte to turer til Bekkestua og tilbake og så er det lunsj.

 
Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

Jeg synes det er herlig å kjøre trikk. Det er rett og slett en fryd. Når man sitter i førerrommet til trikken får man med seg så mye. Det beste er å se Oslo by våkne om morgenen og se den legge seg på kvelden. Det er en spesiell følelse å kjøre ut klokken halv fem på morgenen når det er helt stille og mørkt. Det er også fantastisk å se hele Oslo by når man kjører nedover fra Ekeberg. Jeg har virkelig den beste utsikten fra mitt lille kontor.

Jeg har nå jobbet her i to og et halvt år og jeg føler aldri at jeg kjeder meg fordi det alltid er noe nytt som skjer. Man må være veldig oppmerksom og våken. Selv om man kjører de samme rutene er det alltid noe nytt som skjer. Jeg har aldri hatt så mye glede av å komme på jobb som det jeg har her. Det er også hyggelig å møte gode kolleger. Det er alltid noen nye som stikker innom og noen man kan snakke med i lunsjen eller andre småpauser. En annen ting jeg liker er at det er god balanse mellom jobb og fritid. Når man er ferdig på jobb er man helt ferdig. Man trenger ikke ta med seg jobben hjem.


Hvorfor ville du jobbe i Sporveien?

I min tidligere jobb hadde jeg kjent på en stund at jeg ønsket med fritid og tid med familien. Da jeg ble tipset av ev bekjent om at det var bra miljø og bra folk her, søkte jeg. Det var veldig mange søkere, men jeg var en av de heldige som fikk jobben. Det er jeg veldig glad for nå.


Fortell om noe du har lært i jobben i Sporveien som du ikke kunne fra før?

Når jeg begynte å jobbe i Sporveien måtte jeg gjennom et omfattende opplæringskurs som gikk på fulltid i ti uker. Det var informativt og lærerikt. Jeg lærte mye om jernbaneloven og hvordan man skal forholde seg ute i blandet trafikk. Det er mange lover vi må forholde oss til når vi er ute og kjører. I starten synes jeg det var vanskelig og stressende å kjøre trikken, men når man først kan det er det enkelt. Det er litt som å sykle. For å bestå kurset måtte jeg gjennom en rekke eksamener og de er ikke enkle å bestå. Man må virkelig pugge. Som trikkefører må man også være tålmodig og trives med kundebehandling. Hvis man ikke liker passasjerer, vil man kanskje ikke trives i jobben. Man må dessuten være våken hele tiden. Det er utrolig viktig. Nå fremover blir det veldig spennende med de nye trikkene. Det gleder jeg meg til.


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter