Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


 

Ann Iren synes det føles bra å gjøre noe samfunnsnyttig, og noe som er bra for klima og miljø. I tillegg roser hun det gode arbeidsmiljøet i T-banen. 

DSC09070-2.jpg


Hva jobber du med?

Jeg jobber som T-banefører. Det vil si at jeg har ansvar for å frakte kundene våre rundt om i byen. Det skal være trygt, og mest mulig presist og komfortabelt å reise med oss.


Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Hvis jeg starter tidlig og har utkjøring av et tog fra vognhall, drar jeg hjemmefra klokken fire på natten. Da jeg startet i jobben, for snart sju år siden, syntes jeg det var vanskelig å stå opp så tidlig. Men jeg vente meg heldigvis fort til det, og nå gjør det meg ingenting. De fleste dager starter imidlertid med at jeg avløser en kollega og overtar et tog på Tøyen. Det er her vi har administrasjon, kantine, pauserom osv. I løpet av vakten kjører jeg flere forskjellige linjer og bytter tog flere ganger. Jeg liker aller best å kjøre linje 1 Frognerseteren, der er det flott utsikt og vakker natur. Når jeg har pause, går jeg gjerne en tur i Botanisk hage for å strekke litt på bena og få litt frisk luft, eller jeg er på pauserommet og slår av en prat med kolleger.

Noen tror kanskje det er kjedelig eller ensformig å kjøre T-banen, men det synes jeg absolutt ikke, det er alltid noe nytt å se på når man kjører rundt i byen. Men at man trives i eget selskap er selvfølgelig en forutsetning for å like denne jobben, og det er ikke lov til å bruke mobiltelefon eller høre på musikk når man kjører. Det kan oppstå uforutsette hendelser og det er viktig å være våken og oppmerksom hele tiden.


Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

Selve jobben, det å kjøre t-banen, liker jeg veldig godt. Og det føles bra å gjøre noe samfunnsnyttig, og noe som er bra for klima og miljø. En annen viktig grunn til at jeg trives er det gode arbeidsmiljøet. Det er positivt og inkluderende. Kombinasjonen av det å treffe på kolleger gjennom arbeidsdagen, og det å jobbe helt på egen hånd, setter jeg pris på. Siden vi jo ikke kan bruke mobilen når vi kjører, gir det et pusterom fra det å alltid være tilgjengelig.


Hvorfor ville du jobbe i Sporveien?

Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt etter å ha jobbet med kundebehandling i mange år. Jeg har alltid vært glad i å kjøre bil, og syntes det så spennende ut å kjøre t-bane. Fra en venninne som kjørte trikk hadde jeg hørt mye bra om Sporveien som arbeidsgiver. Vi har gode vilkår, en trygg arbeidsplass og fagforeninger som står på for oss. Jeg liker å jobbe turnus og ønsker ikke en typisk åtte til fire-jobb. Jeg liker variasjonen med å jobbe og ha fri til litt ulike tider. Turnusen jeg har nå rullerer på tidlig-, midt- og kveldsvakter, og jeg jobber hver tredje helg.

At vi er så mange som gjør den samme jobben gjør at det blir fleksibelt for eksempel når det gjelder å kunne bytte vakter.


Fortell om noe du har lært i jobben i Sporveien som du ikke kunne fra før.

Det er første gang jeg jobber for et så stort selskap, og jeg synes det er gøy at det er mange avdelinger som drar lasset sammen, og jobber mot samme mål; å gi våre kunder et best mulig tilbud. Før jeg begynte i Sporveien hadde jeg aldri tenkt over hvor mye som må være på plass for at driften av t-banen skal fungere. Det er også spennende å følge med på de store infrastrukturprosjektene Sporveien er i gang med, når jeg er ute og kjører, som nå med oppgraderingen av Østensjøbanen. 

Og, jeg visste selvfølgelig ikke at det var så gøy å kjøre t-bane!


Ingeniør, Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter