Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Satsing på HMS bidrar til å holde ansatte fornøyde og tilstede på jobb. Bedre HMS-resultater og redusert sykefravær er sterkt prioritert i Sporveien.


Sporveien har i mange år vært en del av avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) og har et system for helse-, miljø- og sikkerhet (HMS) som samordner dette arbeidet. I tillegg er det lokale HMS-systemer ute i bedriften med rutiner tilpasset den enkelte arbeidsplass. Alle datterselskaper og morselskap har arbeidsmiljøutvalg (AMU) og hovedverneombud.


Fokus på HMS-opplæring

HMS-opplæringen er en viktig del av det forebyggende arbeidet i Sporveien. Bedriften arrangerer egne, tilpassede grunnkurs og repetisjonskurs innen HMS for alle ledere, AMU-medlemmer og verneombud.


Sykefraværstiltak

Muskel- og skjelettplager er viktigste årsak til sykefravær, og står for ca 40 prosent av fraværet. HMS-avdelingen har kartlagt og risikovurdert de ergonomiske forholdene i hele bedriften i 2013. Det er satt inn et meget godt og populært forsøkstiltak for ansatte med muskel- og skjelettplager.

Tilbudet innebærer behandling hos fysioterapeut, manuellterapeut, kiropraktor, undersøkelse av spesialist i ortopedi og mindre operasjoner innen tre til fire dager. I tillegg kan alle med behov få røntgen eller MR-undersøkelse utført innen 72 timer.

Vi arbeider med en rekke tiltak for å få ned sykefraværet, blant annet:

  • oppfølging av medarbeidere med hyppig korttidsfravær
  • helsedager med informasjon om helse og livsstil, samt helsesjekker
  • aktiv bruk av bedriftshelsetjenesten og NIMI for å iverksette tiltak som får medarbeidere raskt tilbake i arbeid etter sykdom og skade
  • målrettede og forebyggende helseundersøkelser for risikogrupper
  • oppmerksomhet på spilleavhengighet og nye rusmidler i samarbeid med AKAN 

Fokus på livsstil og aktivitet

Vi satser mye på å legge til rette for at våre ansatte kan velge en sunn livsstil. Blant annet stiller vi med deltakere på Holmenkollstafetten og Oslo Maraton, og de ansatte tilbys en rekke aktiviteter gjennom bedriftsidrettslaget. 

 


Sammen med sportsklubben Vidar arrangerer vi årlig Sporveien Games på Bislett stadion.

 

 

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter