Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Trikkens Dag ble arrangert i Grefsen Vognhall den siste søndagen i januar. Gradestokken viste mange kalde blå - og vognhallen er ikke oppvarmet. Det var derfor knyttet stor spenning til oppmøtet for dagen. Trosset mange kulda for et "hjemme hos"- besøk hos Oslotrikken?

Panto på Trikkens Dag


Svaret ble ubetinget "JA"! Nærmere 500 store og små var innom Grefsen vognhall mellom kl 12 og 15 denne søndagen. Det sto blant annet trikkekjøring, maskott-klemming, verkstedbesøk og veteranvogn-titting på planen. I tillegg var det trikkemusikk av Pegasus, visning av nye uniformer og utdeling av prisen Æresvenn av Oslotrikken (se egen sak). Stemningen i hallen var god, til tross for kulda!

 

Over 100 lovende trikkeførere i alderen 3-13 år fikk kjøre en trikk av modellen SL79 i underkant av 100 meter - hele lengden av vognhallen, under kyndig veiledning av instruktør Anne.

Køen for å kjøre trikk ble til tider lang, men det så ikke ut til å legge demper på spenningsnivået til de yngre. Det var nok mange som syntes det var utrolig at de skulle få lov til å kjøre en ordentlig trikk!

Trikkemaskotten ruslet rundt og ga klemmer til de som var litt nervøse for den store oppgaven - det roet nok nervene litt. Trikken er nemlig hele 22,3 meter lang og veier nesten 33 tonn. Det å kjøre trikk er med andre ord ingen oppgave for pyser, og alle som forlot vognhallen med "trikkeførerkort" med eget bilde hadde all grunn til å være stolte av det de hadde gjort. Og det var nok mange som hadde en ekstra spennende historie å fortelle da de møtte på skolen eller i barnehagen mandag morgen.

I tillegg til de yngste var det rundt 30 "store" barn som fikk prøve seg som trikkefører - man blir aldri for voksen til å leve ut barndomsdrømmen om å kjøre en trikk.

Det står med andre ord bra til med rekrutteringen til trikkeførerjobbene fremover - med over 130 som allerede har prøvd seg på skinnene!

Verkstedet_Trikkens_Dag

Her er en gruppe på omvisning i verkstedet - ledet av en kunnskapsrik Johnny Vaaga.

Uniformsvisning_Trikkens_Dag

Nye uniformer sto også på agendaen - sporty modeller i kulda var Vivian, Erik, Dag og Sissel


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter