Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Oslotrikken har mange gode venner - men en fortjener spesiell oppmerksomhet for sitt engasjement.

Jan_Erik_Vold_Diplom


Oslotrikken har gjennom mer enn 100 år vært en viktig del av Oslos sjel, kultur og bymiljø. I 2010 ser vi at trikkens miljøprofil gjør at Oslo trenger flere trikker mer enn noen gang.

Mange, både privatpersoner, politikere og samfunnsgrupper, har gjennom tidene engasjert seg om trikkens eksistens har vært truet. Det har vært arrangert fakkeltog og gjennomført underskriftskampanjer på vegne av trikken. Trikken er uten tvil med på å gjøre Oslo til den urbane, moderne storbyen den er.

 

En osloborger har skilt seg spesielt ut med sitt vedvarende store engasjement og uredde forsvar av trikken gjennom flere tiår. Han har bidratt til å synliggjøre trikken som en vesentlig del av Oslos sjel, kultur og miljø.

Det var derfor naturlig for Oslotrikken å hedre Jan Erik Vold for all støtte og det engasjementet han har vist, både gjennom poesi og samfunnsdebatt. Han ble søndag 31/1, i forbindelse med Trikkens Dag, hedret med tittelen Æresvenn av Oslotrikken, og fikk overrakt et spesialdesignet diplom som synlig bevis på tittelen. Diplomet ble overrakt av adm.dir. Torild Skogsholm.

Jan_Erik_Vold_Torild_Skogsholm

Vold fortalte i sin takketale litt om sitt engasjement for trikken - og benyttet samtidig anledningen til å appellere til politikerne om at han håpet han aldri mer kom til å oppleve et vedtak om nedleggelse av trikken.

Og den appellen kan jo også alle vi andre som ser trikkens viktige rolle som del av Oslos sjel, kultur og miljø, stille oss bak!

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter