Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Mandag kveld og natt til tirsdag skjedde det et stort gjennombrudd i Holmenkollbaneprosjektet: For første gang i historien ble det kjørt MX-tog på strømskinner helt til Frognerseteren (bildet) - og alt gikk som smurt!
Frognerseteren by night


Mange utenforliggende hendelser har presset prosjektet på tid, blant annet kabeltyverier, streik og overraskelser i grunnen. Men til tross for de stramme tidsfristene ble testkjøring helt opp gjennomført helt etter planen som var 8. november.

 

- Kjøringen pågikk fra 21 til 01 natt til tirsdag. I forkant var det nedlagt et massivt arbeid for å få det til, særlig i helgen hvor folk fra alle enheter og entreprenører sto på døgnet rundt. Det var jo behov for grundige kontroller og befaringer, inspeksjoner fra fagmyndigheter og alt fra gjerdemontering til sjekk av strømsikkerhet og påkobling. Dette har vært et skikkelig dugnadsarbeid, sier kvalitetsleder Sverre Aastorp i Holmenkollbaneprosjektet.

 

Det er mange både i og utenfor KTP som nå står på for fullt slik at hele banestrekningen kan gjenåpnes 6. desember. Folk fra IE, IP, OTD og selvfølgelig prosjektorganisasjonen er avhengige av hverandre for å komme i mål. Alle har sine viktige funksjoner.

 

- Det er virkelig gøy å jobbe med dette. Alle er så fokusert og positive, med blikket stivt festet på 6. desember. Det er en stå-på-holdning man sjelden opplever, også fra de eksterne entreprenørene. Alle vil bli ferdige til den store dagen, beskriver Aastorp som forteller at entusiasmen deles av lokalbefolkningen som følger prosjektet på nært hold.

 


- Det er moro når vi er ute og kjører. Lokale folk nærmest klapper toget oppover, og vi blir bare møtt med positiv respons fra naboene. Jeg tror nok de gleder seg voldsomt til banen begynner å gå igjen.

 

Vellykket testkjøring betyr imidlertid ikke at alle de involverte nå kan lene seg tilbake. Aastorp understreker at det fortsatt gjenstår mye arbeid:

 

- Det er fortsatt utfordringer. Fremover mot 6. desember vil vi jobbe tett mot Jernbanetilsynet som skal godkjenne MX-vognene på Holmenkollbanen, og førere skal læres opp til å håndtere planoverganger og andre særegenheter på denne strekningen. Det blir også kontinuerlig testkjøring, utsjekk og kontroller av alle detaljer og til slutt formell ferdigstillelse av prosjektet. Men alle er innstilt på å ta ut de siste kreftene og bryte målsnoren 6. desember, avslutter kvalitetsleder Aastorp.

 

(Fotos: Sverre Aastorp og Truls Myhrvold)


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter