Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Fredag 19. november fikk Unibuss en svært ærerik utmerkelse: Prisen for "Årets seniorinitiativ". Det er Senter for Seniorpolitikk som deler ut prisen, og det var en stolt Unibuss-direktør Helge Leite som kunne motta et vakkert litografi fra statssekretær Gina Lund i arbeidsministerens sykefravær. NRK Dagsrevyen (bildet) dekket arrangementet.
Seniorpris og NRK


Unibuss får årets pris - som tidligere blant annet har tilfalt Aker ASA - for et langsiktig seniorarbeid som har ført til at gjennomsnittsalder for pensjon har økt fra 54 år i 2003 til 62 år i 2010. Samtidig har det vært jobbet målrettet med sykefravær hvor Unibuss er best i bransjen.

 

- Unibuss er et forbilledlig eksempel på en bedrift som har lykkes med å få flere til å delta i arbeidslivet, og som synliggjør seniormedarbeiderne som en ressurs. Sammen med de ansatte har Unibuss utviklet et godt verdigrunnlag for dette arbeidet. Skal man lykkes må det være engasjement og entusiasme fra ledelsen, slik vi ser i Unibuss som i praksis viser at de ansatte er bedriftens viktigste ressurs. Unibuss er en veldig verdig vinner av prisen for "Årets seniorinitiativ", sa statssekretær Lund i sin overrekkelsestale.

 

Unibuss satte seniorpolitikk på dagsorden allerede i 2004. Sammen med tillitsvalgte og seniormedarbeidere ble det utviklet en plan for dette arbeidet, blant annet omgjøring av skift, stressmestringskurs og bevisst ansettelse av eldre førere. Resultatene har ikke latt vente på seg.

 

- Det er en stor ære for Unibuss å motta denne prisen, og det er en flott oppmuntring til å jobbe vdere på dette feltet. Vi trenger alle våre arbeidstagere uansett alder, og det er like viktig å holde på de vi har så lenge som mulig som å rekruttere nye. Dessuten har seniorene mange fortrinn: De er lite syke, har få uhell og er gode til å mestre stress i hverdagen. De bruker sin erfaring på best mulig måte i jobben. Seniorene i Unibuss er positive forbilder, sa Helge Leite i sin takketale.

 

Han fremholder at selskapene som vil lykkes i fremtiden, er de som tør å satse på sine medarbeidere. I alle aldre.

 

- I Unibuss har vi ingen aldersgrense i dag. Det skal vi heller ikke ha i fremtiden, understreker Leite som hadde med seg de tre seniorene Tommy Sandvoll (65), Torstein Helland (65) og Lars Eriksson (62) opp på podiet for å motta prisen. De fastslo muntert at de langt ifra er grå - de er "askeblonde"...

 

Som tegn på hedersprisen mottok Unibuss et stort og flott litografi. Det vil etter hvert få en fremtredende plass på Alnabru.Innslaget om seniorprisen ble sendt på Kveldsnytt fredag 19. november.


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter