Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Oslo Vognselskap AS inngår en avtale med Siemens om leveranse av ytterligere 96 nye vogner til T-banen i Oslo. Avtalen, som har en verdi på cirka 1,5 milliarder kroner, innebærer at de kollektivreisende i Oslo får et enda bedre tilbud gjennom både bedre plass og hyppigere avganger.

Holmenkollbanen2


¬Avtalen er en utvidelse av en opprinnelig leveranse på 249 vogner som i dag er i drift. De første nye vognene vil bli levert høsten 2012. Kontraktsverdi på de nye 96 vognene er på cirka 1,5 milliarder kroner, og total kontraktsverdi på alle 345 vognene er på cirka 5 milliarder kroner.

Hyppigere avganger
Med ytterligere 96 vogner utvides dagens T-banepark med nesten 40 prosent. Dermed vil ventetiden for de aller fleste t-banereisende bli svært kort.

- På flere linjer har T-banen i Oslo allerede forbedret rutefrekvensen fra 15 til 7,5 minutter. Når vi nå får enda flere vogner så vil vi få mulighet til å tilby enda flere ruter med så hyppige avganger, sier administrerende direktør Erik Lund i Oslo Vognselskap.

Økt kapasitet
- I dag består et togsett av tre vogner. Med enda flere vogner vil vi få mulighet til å koble stadig flere togsett sammen og kjøre med hele seks vogner på samme tog. Det øker vår kapasitet som gjør at vi kan få plass til enda flere passasjerer, sier Erik Lund i Oslo Vognselskap AS.

I 2009 fraktet T-banen i Oslo hele 75 millioner passasjerer. Under Ski VM vinteren 2011 vil T-banen ha ansvaret for å bringe publikum opp til de forskjellige arenaer og man planlegger med en kapasitet på hele 9000 passasjerer i timen.

- I snart 10 år har vi hatt et godt samarbeid med Oslo Vognselskap som har gitt reisende i Oslo et betydelig bedre kollektivtilbud gjennom økt komfort og hyppigere avganger. Når de nå bestiller ytterligere 96 vogner, så tar vi det som en tillitserklæring om at samarbeidet har fungert godt. Vi gleder oss over denne avtalen som samlet er den største avtalen Siemens noensinne har inngått i Norge, sier divisjonsdirektør Leif Karlsen i Siemens.

Miljøvennlig T-bane
Siemens har lang erfaring med utvikling av moderne energieffektive tog og T-banevogner. T-banevognene som leveres til Oslo er svært energieffektive blant annet fordi de lages i vektbesparende aluminium og bruker moderne bremseteknologi som mater energien tilbake til nettet.

- De nye vognene bruker betydelig mindre energi enn de gamle. I tillegg til at dette er et positivt bidrag for miljøet vårt, bidrar vognene også til reduserte driftskostnader for T-banen i Oslo.

 

Svært punktlig
Vognene har også vist seg svært så pålitelig med få forsinkelser. Målsetningen for driften er at 99,4 prosent av alle avganger skal være i rute. I mai i år ble det satt ny rekord for punktlighet.

- På totalt 19.000 avganger i mai så var bare 17 avganger forsinket. Det gir en punktlighet på hele 99,91 prosent som er ny rekord. Dette er jo gledelig, og et viktig signal om at våre T-banevogner svarer til de høye forventningene, sier Karlsen.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter