Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Etter et ganske uforståelig avslag fra Sør-Trøndelag fylkeskommune om å endre trase for Værnes-ekspressen, har Samferdselsdepartementet talt: Unibuss har fått fullt gjennomslag for sitt ønske om å kjøre via Trondheim sentrum for å øke markedsgrunnlaget.
Værnes-ekspressen


Unibuss' nye satsing i flybuss-markedet, Værnes-ekspressen, har hatt en noe treg start. Vi konkurrerer der med to andre busselskaper, Klæbu-ruta (SAS) og Trondheim Turbuss. Værnes-ekspressen i Unibuss hadde i utgangspunktet lagt seg på en noe annen rute mellom Værnes og Trondheim, men ønsket etter et par måneders driftserfaring å gjøre noe med dette for å få opp belegget.

 

Konkurranse burde være bra for alle, men det mente ikke Sør-Trøndelag fylkeskommune. De ville skjerme de to andre for konkurranse, og ga avslag på søknaden om traseendring. I sin begrunnelse brukte de blant annet et søkt argument om tilrettelegging for universell utforming - et krav som ikke er gjeldende for konkurrentene.

 

Unibuss ga seg ikke og anket saken inn for Samferdselsdepartementet. Der var konklusjonen helt klar: Sør-Trøndelag fylkeskommune hadde ikke grunnlag for å avslå søknaden og dermed gi publikum i Trondheim flere selskaper å velge mellom. Så nå endrer Unibuss trase, med godt håp om at dette skal føre til flere passasjerer! (Brevet fra departementet ligger som vedlegg til høyre). 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter