Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Kollektivtrafikken i Oslo og Akerhus fortsetter å vokse - langt raskere enn bilen. Ruters trafikktall for 2010 er nettopp offentliggjort, og de viser en økning på totalt 5.5 prosent i Oslo samt 5.8 prosent i Akershus. Biltrafikken vokste bare med henholdsvis 0.4 og 1.5 prosent i de samme fylkene!


Fordeler vi veksten på driftsarter, var det buss som vokste mest i fjor. Busstrafikken økte med 8.8 prosent sammenlignet med 2009, trikk med 5.6 prosent og T-bane med 2.2 prosent. Billettinntektene økte i 2010 med 5.2 prosent.

 

Befolkningen reiser mer og mer kollektivt, og de er også fornøyd med den tjenesten de får. Alle våre driftsarter hadde over 90 prosent tilfredshet og fremgang: T-bane 91 prosent (90 i 2009), trikk 91 (90), buss i Oslo 92 (91) og buss Akershus 92 prosent (92). Snikprosenten totalt sett i 2010 ble 3.2 prosent - også det godkjent.

 

Det fortsetter altså å gå riktig vei for kollektivtrafikken i vår stadig mer folkerike region og vi fortsetter å stjele markedandeler fra bilen. Gratulerer til oss! Mer detaljerte tall ligger i vedlegget til denne sak.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter