Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


30. mai starter arbeidet med å modernisere og oppgradere flere strekninger på T-banens linje 4, Bergkrystallen. Første del av arbeidet ble utført i fjor sommer, og planen er at Lambertseterbanen skal være fullt modernisert i løpet av 2012.


I 2010 ble det arbeidet fra Høyenhall til Ryen på utgående spor. Denne sommeren er det strekningen mellom Brynseng og Brattlikollen som står for tur. Målet er å legge helt ny infrastruktur som skal gjøre reiseopplevelsen både raskere og mer behagelig for trafikantene.

 

- Vi skal fjerne gamle strømskinner, kjøreskinner, sviller og ballastpukk. Vi erstatter det med nytt, og noen steder legger vi lyddempende matter under svillene. De eksisterende strømskinnene skiftes ut med aluminiumsskinner som sparer energi i forhold til de gamle som var av stål. Elektroforsyningen blir også fornyet. Ryen stasjon får nye lys og en ekstra ansiktsløftning, forteller KTPs prosjektleder Morten Børresen.


 

Han understreker at hensikten med arbeidet er å gi passasjerene bedre reisekvalitet, kombinert med noe økt reisehastighet på linje 4.


 

- I dag er hastigheten på strekningen Brynseng-Brattlikollen satt ned på grunn av dårlig infrastruktur. Med disse utbedringene kan vi øke farten igjen. Moderniseringen vil også lette trafikkavviklingen totalt sett, sier Børresen som håper at passasjerene har tålmodighet med buss for bane frem til 17. august så lenge de vet at det venter forbedringer i andre enden.

 

Parallelt med arbeidene fra Brynseng til Brattlikollen prosjekteres for øvrig Brattlikollen-Bergkrystallen med sikte på utbedringer i 2012. Oppgradering av stasjonene på oversiden av Ryen vil ikke bli utført før i 2012. Les flere detaljer i vedlegget!

 

Kontaktpersoner:

 

Prosjektleder Morten Børresen, tlf. 906 97 177
Kommunikasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen, tlf. 918 39 596


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter