Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Fylkesordfører i Akershus, Nils Aage Jegstad, stod for snorklippingen sammen med med Bærums ordfører Odd Reinsfelt da Bekkestua (og Ringstadbekk) stasjon ble åpnet mandag formiddag. Det var stor stemning, masse folk og flagging fra mange nabohus da Kolsåsbanen tok enda et steg inn i Bærum.
Jegstad og Reinsfelt klipper snor


De nye stasjonene vekker oppsikt. I mandagens morgenutgave av Aftenposten ble de arkitektoniske grepene på Bekkestua skamrost, og Kolsåsbanen som sådan er KTPs "flaggskip" med full metrostandard og universell utforming. I tillegg blir Bekkestua stasjon et stort og viktig knutepunkt hvor både banen, bussen og etter hvert trikken møtes.

 

Konsernsjef Cato Hellesjø ledet seremonien, og var påpasselig med å takke Kolsåsbaneprosjektet med entreprenører for den flotte jobben som er gjort. Prosjektet har så langt levert på tid hver eneste gang, og ligger godt under budsjett - ganske unikt når det gjelder store byggeprosjekter.

 

Etter at de to politikerne hadde holdt sine taler og klippet den symbolske snoren, slapp også Ruters styreleder Ragnar Søegaard og T-banesjef Øystein Svendsen til med gratulasjoner og lykkeønskninger. Sandvika Storband spilte både da toget med gjestene ankom og under hele arrangementet, så stemningen var absolutt på topp. Litt tapas-servering var også lagt inn i programmet.

 

Neste milepæl for Kolsåsbaneprosjektet er Gjønnes i 2012, deretter Avløs før banen kommer helt frem til Kolsås i 2014 dersom alle planer går som forutsatt. Noen hintet også om at den er hjertelig velkommen til Rykkin også...

 

I løpet av 2012 kan forhåpentligvis passasjerene glede seg over at trikken også kommer til Bekkestua. Trikken må kjøre på T-banens sikkerhetssystem den siste biten, og da må det monteres automatisk togstopp ombord i alle trikkene. Dette er et spennende nybrottsarbeid som ikke har vært gjort i Norge før. 


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter