Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Siri Hatlen og Thomas Havnegjerde er i dag utnevnt som nye styremedlemmer i Unibuss. Begge er erfarne næringslivsledere med tung kompetanse i styrearbeid. Utnevnelsene er et ledd i arbeidet med å ytterligere styrke Unibuss etter at tre ansatte i selskapet er siktet for korrupsjon.

 


- Vi er strålende fornøyd med å ha fått inn to så erfarne og kompetente styremedlemmer i Unibuss. De vil være viktige bidragsytere i den opprydningsprosessen som nå er igangsatt i selskapet. At de har takket ja viser også at Unibuss betraktes som et attraktivt og interessant selskap, sier styreleder Cato Hellesjø.

 

Siri Hatlen (54) er tidligere adm. direktør ved Oslo Universitetssykehus og konserndirektør i Statkraft. Hun har og har hatt en rekke styrelederverv i store virksomheter, bl.a i Vinmonopolet, Samlaget, Helse Øst, Undervisningsbygg, Statens Lånekasse og Selskapet for industrivekst.

 

Thomas Havnegjerde (49) er administrerende direktør i Sodexo. Han har tidligere vært adm.direktør i Espira-Gruppen (2008-2011) og var adm.direktør i Flytoget fra 2002-2008. Før dette hadde han ulike ledende stillinger i SAS-konsernet. Havnegjerde sitter også i styringsgruppen som utreder høyhastighetstog i Norge.

 

Det nye styret i Unibuss består nå av styreleder Cato Hellesjø, nestleder Robin Olsen samt styremedlemmene Siri Hatlen, Thomas Havnegjerde og Birte Sjule som aksjonærvalgte medlemmer. I tillegg kommer ansattes representanter.

 

Forsterkningene av styret er ett av flere tiltak i den grundige prosessen som er igangsatt for å styrke selskapet etter at tre ansatte i Unibuss er siktet for korrupsjon. Øystein Svendsen er konstituert som ny adm. direktør, dessuten gjennomgås alle regler og rutiner med tanke på forebygging av slike saker. Parallelt med politiets etterforskning er advokatfirmaet Wiersholm engasjert til å granske selskapet og Unibuss' revisor PWC vil foreta en utvidet revisjon. Det arbeides også med å etablere en Compliance-funksjon i Unibuss.

 

Det var Unibuss selv som har avdekket begge de to sakene som har ført til siktelser av de tre ansatte. Mistenkelige funn er overlevert fra styreleder Cato Hellesjø til politiet. Ingen av de siktede er foreløpig tiltalt eller dømt.

 

Kontaktperson:

Styreleder Cato Hellesjø, tlf. 908 26 701 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter