Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Sporveis-Annonsene AS går i disse dager ut med tilbudsforespørsel for å operere trafikkreklame på buss, trikk, t-bane og båt i Oslo og Akershus. Avtalene vil ventelig generere mer enn en halv milliard kroner til kollektivtrafikken de neste 10 årene. 


Sporveis-Annonsene (SA) er et heleid datterselskap av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som igjen er heleid av Oslo kommune. SA forvalter reklamerettighetene for trikk, buss, båt og bane i Oslo og Akershus, men har siden 1980-tallet satt ut den operasjonelle virksomheten til profesjonelle leverandører. I dag er dette delt opp i to kontrakter som opereres av henholdsvis ClearChannel Norway AS (Akershus) og JCDecaux Norge AS (Oslo).

 

Avtalene med disse selskapene utløper 31.12.2012, og de(n) nye operatøren(e) vil få en kontrakt som strekker seg fra 01.01.2013 til 31.12.2020. Reklamen kommer til uttrykk på vogner, eiendommer og anlegg. Leverandørene betaler en årlig plassavgift til kollektivtrafikken, og det er denne avgiften som utgjør et viktig bidrag inn til finansieringen av regionens kollektivtransport. I 2010 utgjorde bidraget ca. 40 millioner kroner.

 

-          Vårt hovedmål med reklamesalget er naturlig nok å tilføre midler til utvikling av kollektivtrafikken, men vi er også opptatt av at reklamen på våre flater bidrar til en positiv reiseopplevelse ved høy standard på produkter, design og vedlikehold, sier styrelederCato Hellesjøi SA.

 

Han forteller at et annet viktig mål med den nye avtalen er å fremme innovative løsninger som digitalisert reklame. SA har vært en pådriver i dette arbeidet. I 2011 ble skjermene langs rulletrappene på Stortinget stasjon digitalisert og i disse dager installeres digitale reklameskjermer på ni T-banestasjoner.

 

-          Kollektivtrafikkens eiendommer, vogner og anlegg er svært attraktive reklameflater fordi de oppleves av et svært stort publikum. I 2010 reiste 271 millioner passasjerer med kollektivtrafikk i Oslo og Akershus. Vi tror at det ligger enda større omsetningspotensial fra reklame i årene fremover enn det har gjort til nå, fremholder Hellesjø.

 

Tilbudsfristen for å by på reklameoperasjonene er medio mars. Målet er å ferdigstille prosessen med ny(e) avtale(r) i mai 2012.

 

 

Kontaktpersoner:

StyrelederCato HellesjøSporveis-Annonsene AS, tlf. 908 26 701

Kommunikasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen, KTP AS, tlf. 918 39 596


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter