Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Styret i Unibuss har i dag, torsdag 2. februar, ansatt Øystein Svendsen (47) som ny administrerende direktør i Unibuss AS. Svendsen har vært konstituert i stillingen siden 13. oktober 2011.

Øystein Svendsen


Unibuss har i dag sendt ut følgende pressemelding i anledning ansettelsen:

 

Styret i Unibuss AS har i dag ansattØystein Svendsen(47) som ny administrerende direktør i selskapet. Svendsen har vært konstituert i stillingen siden 13. oktober 2011.

 

Svendsen kom til Unibuss fra jobben som adm.dir i Oslo T-banedrift AS. I perioden fra 13. oktober har han også hatt ansvar for T-banedriften ved siden av Unibuss, et ansvar han vil fortsette å ha ut februar måned. Både Unibuss AS og Oslo T-banedrift AS er heleide datterselskaper av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP).

 

- Styret er svært fornøyd med det arbeidetØystein Svendsenhar gjort i den tiden han har vært konstituert som adm. dir. Han har klart å holdet selskapet fokusert på daglig drift, samtidig som han har igangsatt nødvendige opprydnings- og forbedringsprosesser i kjølvannet av korrupsjonssiktelsene som rammet tre av selskapets ansatte sist høst. Styret er overbevist om at Svendsen er riktig person til å løfte Unibuss ut av krisen og gjenvinne selskapets gode omdømme, sier styreleder Cato Hellesjø. 

 

Øystein Svendsener økonomiutdannet i USA, og han har lang fartstid innen kollektivtrafikken. Fra 1994-2002 arbeidet han i NSB bla som direktør for NSBs lokaltogvirksomhet, og i perioden 2002 til 2003 som adm. direktør i Norsk Reiseinformasjon. Siden 2003 og frem til dags dato har Svendsen vært øverste sjef for T-banen i Oslo. Videre ledelse av Oslo T-banedrift vil bli avklart i T-banens styremøte 1. mars.

 

-          Jeg er beæret over å få denne tilliten fra styret i Unibuss, og svært motivert til å gå løs på denne store oppgaven. Tiden som konstituert direktør har gjort meg overbevist om at selskapet går en lys fremtid i møte. Unibuss leverer busstjenester av meget høy kvalitet, ikke minst takket være de ca. 1800 ansatte som har vist stor styrke i en vanskelig tid for selskapet. Vi har mye å bygge videre på, sier Øystein Svendsen.

 

Unibuss AS er et busskonsern i Oslo, 100 prosent eid av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP). KTP er igjen heleid av Oslo kommune. Unibuss-konsernet driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold. Det har i tillegg datterselskaper innen tur- og ekspressbussvirksomhet.

 

-          Det blir naturlig i tiden fremover å ha høy fokus på resultatene fra granskningene som pågår og iverksette forbedringstiltak i henhold til disse, understreker Svendsen.

 

Kontaktpersoner

Styreleder i UnibussCato Hellesjø, tlf. 908 26 701

Administrerende direktørØystein Svendsen, tlf. 909 87 571


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter