Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Trikkedirektør Jan Egil Meling er i dag konstituert som administrerende direktør også for Oslo T-banedrift. Følgende pressemelding er sendt ut:

Jan Egil Meling


Styret i Oslo T-banedrift har i dag konstituertJan Egil Meling (47) som administrerende direktør i Oslo T-banedrift AS (OTD). Meling overtar etter Øystein Svendsen, som nylig ble ansatt som administrerende direktør i Unibuss.

 

Jan Egil Melinger i dag administrerende direktør i Oslotrikken AS, og vil inntil videre fungere som øverste leder for begge selskaper. Både Oslotrikken, Oslo T-banedrift og Unibuss er heleide datterselskaper av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP).

 

- Styret i OTD er overbevist om at Jan Egil Melingkommer til å gjøre en flott jobb både for t-banen og trikken fremover. Han har lang erfaring fra skinnegående transport og bred kunnskap om kollektivtrafikken i Oslo. Ved å ha det øverste administrative ansvaret for begge datterselskapene vil Meling kunne vurdere og iverksette mulige samarbeidsstrukturer, kommenterer styreleder Cato Hellsjø.

 

Meling er utdannet siviløkonom, og har åtte års erfaring fra Oslotrikken. Han har hatt flere ulike posisjoner i selskapet, blant annet innenfor plan og økonomi før han overtok som konstituert adm. direktør i februar 2011. Han var også leder for den operative oppstarten av det suksessrike prosjektet ”Rullende fortau”, som har gitt trikken i Oslo et stort løft med 5-minuttersruter og sterk passasjervekst. Før han kom til Oslotrikken var Meling kjedeleder for Intersport.

 

- Det blir krevende, men også spennende, å ha hovedansvar både for trikken og t-banen i Oslo. Til sammen har de to selskapene godt over 1000 ansatte og fraktet nesten 130 millioner kollektivpassasjerer i 2011. Det er imidlertid mange fellestrekk ved disse to virksomhetene som begge driver skinnegående transport i hovedstaden, understreker Jan Egil Meling.

 

 

Kontaktpersoner:

Styreleder Cato Hellesjø, tlf. 908 26 701

Jan Egil Meling, tlf. 950 43 172   


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter