Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


T-baneprosjektet Lørenbanen er nærmere enn mange har fått med seg: Allerede i 2016 eller 2017 skal den nye tilveksten til T-banenettet i øst være ferdig, og prosjektet er godt i gang med planleggingen. Allerede nå jobber åtte-ni ansatte i KTP med Lørenbanen. 

Per Erik Syvertsen


- I løpet av kort tid flytter prosjektorganisasjonen inn i Selvaags gamle lokaler i Lørenvangen. Det er mange fordeler med å være lokalisert nær traseen, forteller prosjektleder PerErik Syvertsen(bildet).

 

Lørenbanen ble i en tidligere fase kalt ”Haslesvingen”. Banestrekningen på1.6 kilometerskal forbinde linje 5 med Ringen, ved at en ny trase legges fra Hasle gjennom det nye vekstområdet, ”Lørenbyen”, og kobler seg på Ringbanen ved Sinsen. Nye Løren stasjon er en sentral brikke i prosjektet.

 

- Lørenbanen er et svært godt prosjekt. Når banen står ferdig kan passasjerer fra Groruddalen komme seg vestover mot Majorstuen, uten å måtte kjøre gjennom fellesstunnellen. Dette vil også avlaste sentrumstunnelen og gi større fleksibilitet ved stans eller uhell, påpeker Syvertsen.

 

Han forteller at Løren stasjon blir viktig for å betjene de ca. 3000 boligene og ny næringsvirksomhet som i løpet av få år vil ha etablert seg i Lørenområdet. I Oslos kommuneplan er Løren et sentralt område for byutvikling og transformasjon fra industri til bolig. Den nye stasjonen blir liggende sentral i nye ”Lørenbyen” med næring, butikker og boliger like inntil, til og med over den underjordiske stasjonen.

 

Lørenbanen får metrostandard, universell utforming og høystandard stasjon på Løren. Hvis finansieringen som ventet blir klar til høsten, planlegges byggestart mai 2013 og ferdigstillelse tidlig i 2017.

 

- Alle har store forventninger til Lørenbanen, som er et prioritert prosjekt i Oslopakke 3. Lørenbanen er et spennende og samtidig utfordrende prosjekt, som krever tett og godt samarbeid mellom prosjektledelsen og utbyggerne inntil banen, sier Per Erik Syvertsen.

 

Se illustrasjoner av Lørenbanen i vedlegget. 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter