Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


EFTAs overvåkningsorgan, ESA, har i dag besluttet at de vil åpne formell undersøkelse av økonomiske overføringer fra Oslo kommune til AS Oslo Sporveier/KTP i perioden 1994-2008. Overføringene ble hovedsaklig gjort for å dekke opp underdekning i Sporveiens pensjonskasse.


Det er ekspressbuss-selskapet konkurrenten.no som har innklaget saken for ESA. I 2010 avviste ESA klagen, men konkurrenten.no innklaget dette vedtaket for EFTA-domstolen. I august 2011 vedtok EFTA-domstolen å sende saken tilbake til ESA for ny vurdering av begrunnelsene for avvisning.

 

I dag har altså ESA vedtatt å åpne formell undersøkelse av saken, men det er viktig å understreke at det på ingen måte er trukket noen konklusjon. ESA kan nå bruke inntil 18 måneder på å beslutte om det er grunnlag for hele eller deler av konkurrenten.no sin klage - eller om de står fast på sitt vedtak om at overføringene ikke har vært i strid med EØS-regelverket.

 

KTP har i dag sendt ut pressemelding om saken (se vedlegg)

 

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter