Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


KTP har belsuttet å ikke gjøre større oppgraderinger på Lambertseterbanen i sommer, men gjøre alt det resterende i en etappe sommeren 2013.


Følgende pressemelding er sendt ut:

 

Pressemelding 30. mars 2012

Kollektivtransportproduksjon AS

 

Ingen stenging av Lambertseterbanen i sommer

 

Trafikantene på T-banens linje 4, Bergkrystallen, kan se frem til en sommer uten buss for bane. Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) har besluttet å foreta oppgraderingen av den siste strekningen fra Brattlikollen til Bergkrystallen samlet i 2013 i stedet for fordelt på to år slik opprinnelig planlagt.

 

- Vi har kommet frem til at vi kan gjøre jobben rimeligere og mer effektivt med en etappe fremfor to. Fornuftig for oss og bedre for publikum, sier Thor Georg Sælid som er konserndirektør for eiendom og infrastruktur i KTP.

 

Arbeidet med å modernisere og oppgradere Lambertseterbanen har pågått siden 2009. De foregående somrene har banen vært stengt i skoleferien, men i år vil altså trafikken gå som normalt. Med forbehold om tilstrekkelig finansiering, vil oppgraderingen bli fullført i 2013 med stasjonsoppgradering, nye spor og mer driftsstabil infrastruktur på den2.6 kilometerlange strekningen fra Brattlikollen til Bergkrystallen.

 

- Trafikantene vil merke forbedringen i forhold til bedre kjørekomfort, større stabilitet og ikke minst lengre plattformer med ny belysning. Moderniseringen av linje 4 er et stort og viktig prosjekt for KTP. Men denne sommeren vil vi bare utføre mindre vedlikeholdsarbeid på skinner, sviller, pukk og ”pakking” av spor på nattestid slik at trafikken kan gå som normalt. Med andre ord må man leve ett år til med nedslitt infrastruktur og nedsatt hastighet på deler av strekningen. På den annen side blir det en sommer mindre med buss for bane, understreker Sælid.

 

Oppgraderingen av Lambertseterbanen har en total kostnadsramme på ca. 650 millioner kroner. I 2013 skal det brukes ca. 400 millioner kroner på fullføring av prosjektet.

 

Kontaktpersoner:

Konserndirektør eiendom og infrastruktur Thor Georg Sælid, tlf. 920 44 377

Kommunikasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen, tlf. 918 39 596 

 

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter