Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Denne uken ankom den første ferdige hydrogenbussen til Unibuss i Oslo. Sammen med fire tilsvarende busser skal den ha base på Rosenholm, og inngå i den store porteføljen av miljøvennlige busser på dette anlegget.

Hydrogenbuss 1.JPG


I forbindelse med Oslo Syd-anbudet, som Unibuss vant og startet opp i oktober 2011, bestemte Ruter at man skulle ha et stort innslag av miljøteknologi i bussparken. Hydrogenbusser er nytt og dyrt, men prosjektet blir blant annet støttet av EU, HyNor og andre offentlige myndigheter.

 

Det er bestilt fem hydrogenbusser av merket "Van Hoel". Når alle bussene er ankommet og hydrogenanlegget er på plass ultimo mai måned, blir det en stor markering på Rosenholm med mye pomp og prakt. Det skal også åpnes et besøkssenter i tilknytning til anlegget.

 

De fem utslippsfrie hydrogenbussene deler blant annet plass med 22 biogassbusser og 16 hybridbusser på Rosenholm, som trygt kan kalles Europas største samling av miljøbusser.


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter