Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Onsdag 30. mai var det endelig klart for avduking og prøvekjøring av det nyeste tilskuddet til miljøbussparken på Rosenholm: Fem flunkende nye hydrogenbusser med tilhørende fyllingsstasjon. De mange prominente gjestene fikk være med på et vellykket arrangement i strålende solskinn. I begivenhetenes sentrum: Konferansier Christine Koht som sørget for munter og løssluppen stemning.

Koht og Elvestuen.JPG


Intet var overlatt til tilfeldighetene under hydrogenbuss-åpningen: Gjestene kunne smake på vannflasker merket "Utslipp", a la hydrogenbussenes nullbidrag til forurensning. Ruters markedsstab var for anledningen kledd i blomstrete tights, og serveringen var selvsagt økologisk. Fylkesordfører Nils Aage Jegstad i Akershus, miljøbyråd Ola Elvestuen og Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen sørget for de verbale innslagene - godt hjulpet av Christine Koht som sprudlet over av entusiasme.

 

En rekke aktører har bidratt til å realisere hydrogenbuss-prosjektet: Oslo kommune, Akershus fylkeskommune, Oppegård kommune, Forskningsrådet, EU og miljøstiftelsen Zero. Bussene er produsert av belgiske Van Hool, Siemens har bidratt til hydrogenproduksjonen - og selvsagt er det Unibuss som skal kjøre bussene på linje 81 mellom Oslo og Oppegård.

 

På Rosenholm får de fem hydrogenbussene selskap av biogass- og hybridbusser. Til sammen utgjør dette det fremste miljøbussanlegget i Europa, og det skal derfor etableres et besøkssenter for interesserte gjester både fra inn- og utland. 

 

"Avdukingen" foregikk med smell og konfetti, og etterpå kunne gjestene glede seg over at bussene heldigvis også fungerer i trafikk. Prøveturen til sentrum gikk i hvert fall prikkfritt! Gratulerer med dagen.  


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter