Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Fredag 29. juni klokken 13 inviteres pressen og andre sentrale aktører til markering av byggestart på Ensjø T-banestasjon v/Narvesen-bygget. Markeringen inkluderer offentliggjøring av ferske illsutrasjoner, byråd for miljø og samferdsel Ola Elvestuen(V) og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H). 


Følgende pressemelding er sendt ut om oppstarts-arrangementet:

 

Ensjø får ny stasjon og nytt torg
- T-baneområdet blir det pulserende «hjertet» i den nye boligbyen, forteller byrådene Elvestuen og Fredriksen.

 

- Ensjø er et sentralt og viktig utviklingsområde for byen. Utbyggingen av Ensjø stasjon er et ledd i videre satsning på tilrettelegging for å møte veksten i vår by. Det er et svært viktig kollektivprosjekt vi nå starter opp, understreker byråd for miljø og samferdsel Ola Elvestuen (V).

 

Ensjø gjennomgår i disse dager en totalforvandling. Fra å være et område dominert av bilforhandlere, utvikles Ensjø til et attraktivt og sentralt område for boliger, arbeidsplasser, handel, service og kultur. Ensjø vil i de neste 10-15 årene forandres til å bli et knutepunkt med 5000-7000 nye boliger. Området rundt T-banestasjonen, kalt «Tyngdepunktet», skal utvikles til å bli «hjertet» i den nye Ensjøbyen. Det skal blant annet etableres et sentralt torg, forretninger, næringsvirksomhet, boliger og barnehage. Utviklingen av Ensjø foregår i nært samarbeid mellom Oslo kommune og private aktører.

 

Når det gjelder selve stasjonen, er det Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) som er ansvarlig for oppgraderingen. Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) er ansvarlig for forslag til regulering av de offentlige tiltakene på «Tyngdepunktet», og Bymiljøetaten (BYM) har ansvaret for gjennomføringen av de øvrige offentlige tiltakene.

 

- Ensjøutbyggingen er en avgjørende brikke for å bygge nok nye boliger i Oslo. Byen transformeres på tidligere industriområder, og fortettes rundt T-banestasjonene. Ensjø blir en flott ny boligby bare få minutter fra Oslo sentrum, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

 

Ferdig sommeren 2013
Stasjonen vil bli delvis overbygget, og skal etter planen stå ferdig sommeren 2013. Stasjonen oppgraderes for å møte den forventede trafikkøkningen, og for å legge til rette for utviklingen rundt stasjonen. I tillegg tilfredsstiller ikke stasjonen dagens krav til universell utforming og plattformstørrelse, da den ble bygget i 1966.

 

Mål om at trafikantene skal bli minst mulig berørt
Et viktig premiss er at trafikantene og trafikken skal bli minst mulig berørt underveis i oppgraderingen. Driften vil derfor gå tilnærmet normalt i byggeperioden, med unntak av at plattformene skiftevis vil være stengt. Ved byggestart vil det ikke være mulig for passasjerer å gå av på nordgående plattform, men trafikanter som kommer fra sentrum kan imidlertid ta banen til Helsfyr og tilbake til Ensjø.

 

Kontaktpersoner:
Byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen, tlf. 908 54 775
Byrådssekretær miljø/samferdsel Frida Gabriella Blomgren, tlf. 920 46 585
Byrådssekretær byutvikling, Jeanette Rønsen, tlf. 97 64 75 11

Kommunikasjonsdirektør KTP, Merete Agerbak-Jensen, tlf. 918 39 596 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter