Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Sist fredag, med himmelens sluser vidåpne, ble byggingen på Ensjø stasjon offisielt markert. Til sted var både byråden for miljø og samferdsel Ola Elvestuen (V) og byråden for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H) og konsernsjef Cato Hellesjø i KTP. 

avdukingJPG


- Oppgradering av T-banen er et viktig ledd for å ta unna den befolkningsveksten som Oslo har, vektla byråd Elvestuen.

 

Byrådene Bård Folke Fredriksen (H) og Ola Elvestuen (V)

 

Han la til: -  Her skal det se helt nytt ut. Jeg tror at befolkningen vil være tålmodige ovenfor de ulempene byggingen vil medføre, og at den nye stasjonen vil bli til stor glede for alle.

 

 

Vår egen konsernsjef Cato Hellesjø påpekte blant annet den store utfordringen det er å bygge en ny stasjon samtidig som driften på stasjonen og gjennom byggeområdet opprettholdes.

Konsernsjef Cato Hellesjø

 

«Hjertet» av Ensjøbyen

Området rundt T-banestasjonen, kalt "Tyngdepunktet", skal utvikles til å bli "hjertet" i den nye Ensjøbyen. Det skal blant annet etableres et sentralt torg, forretninger, næringsvirksomhet, boliger og barnehage.

 

 

Det er Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) som er ansvarlig for oppgraderingen. Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) er ansvarlig for forslag til regulering av de offentlige tiltakene på "Tyngdepunktet", og Bymiljøetaten (BYM) har ansvaret for gjennomføringen av de øvrige tiltakene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter