Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Tirsdag 4.juni åpner Ensjø stasjon for ordinær drift i begge retninger. Stasjonen har vært delvis stengt siden 28.juni 2012. I løpet av året som har gått er den opprinnelige stasjonen fra 1966 revet. En helt ny stasjon ser nå dagens lys.

Fremdriften i prosjektet har vært helt etter planen takket være god planlegging og samhandling mellom hovedansvarlig entrepenør PEAB og byggherren Sporveien. Prosjekteringen av oppgradert T-banestasjon er gjort av ingeniør- og rådgivningsfirmaet COWI AS. 

Ensjø T-bane 1


Det har vært en krevende oppgave å bygge en helt ny T-banestasjon når det samtidig er drift med tog fra 4 linjer som innebærer at 32 T-banetog passerer stasjonen i timen, ikke minst sikkerhetsmessig. Dette har gått svært bra, takket være et godt samarbeid mellom prosjektansvarlige i Sporveien, drifts- og sikkerhetsansvarlige i Oslo T-banedrift AS og entrepenør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Animasjonsbilde: Flux arkitekter AS)
 

De viktigste kjennetegnene ved nye Ensjø stasjon er:

  • En påkostet og moderne T-banestasjon med overflater i glass, stål og granitt.
  • Utbyggingen har tatt høyde for en betydelig trafikkvekst til og fra Ensjø, som følge av utviklingen av Ensjøbyen.
  • Det er bygget et lokk over halve stasjonen. Dette skal på sikt bli en del av utearealet til den nye bebyggelsen rundt stasjonen, og i tillegg fungere som et støyreduserende element i forhold til nærliggende omgivelser.
  • Plattformene er fornyet og forlenget og de tilfredsstiller nye krav til blant annet universell utforming
  • Stasjonen skal være enkelt tilgjengelig for alle, og krav til universell utforming vil derfor være svært viktig.
  • Hele stasjonen har fått en visuell og designmessig oppgradering som tilrettelegger for en helhetlig utvikling av området.
  • Kulturetaten i Oslo kommune har stått for kunstnerisk utsmykking av stasjonen og kunstneren heter Johannes Vemren Rygh.

 

Vi ønsker velkommen til nye Ensjø stasjon fra driftstidens begynnelse tirsdag 4.juni!


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter