Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


I dag startet byggingen av Lørenbanen ved at byråden for miljø og samferdsel startet gravemaskinen og satte i gang gravingen. Om ca 3 år skal banen stå ferdig, en banestrekning på 1,6km og med nye Løren stasjon ca 20 meter under bakkenivå.

Denne banestrekningen er viktig for Lørenområdet, men også like viktig for hele T-banen. Åpningen av Lørenbanen er en forutsetning for innføring av 7,5min rute på Østensjøbanen. 

Lørenarrangement.JPG


Planlegging av Lørenbanen har foregått i mange år, og prosjektleder Trond Bjørgan benyttet anledningen til å takke alle berørte for god vilje og godt samarbeid i planleggings- og prosjekteringsfasen.

 

Både konsernsjef Cato Hellesjø, konserndirektør Per-Magne Mathisen, samt byrådene Ola Elvestuen (V) og Bård Folke Fredriksen (H) la vekt på hvor viktig utvikling av kollektivtrafikken er for byutvikling, funksjonalitet og ikke minst miljø.

 

Den offisiselle åpningen foregikk ved at byrådene under godkjent og kyndig instruksjon og veiledning fikk foreta den første masseforflytningen. 


Tilbake til nyhetsarkiv Tilbake til nyhetsoversikten

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter