Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


De midlertidige utbedringene av trikkene som ble tatt ut av trafikk i slutten av april har gått på skinner. 19 av de 30 innstilte trikkene er nå tilbake i trafikk. Det betyr at trikken kjører som normalt i Oslo i sommer!


– Jeg er glad for å kunne fortelle at trikken fra i morgen (lørdag) igjen kjører som vanlig i Oslos gater. 19 av de parkerte trikkene er nå midlertidig utbedret og tilbake i vanlig trafikk igjen. Det hadde ikke vært mulig uten et godt samarbeid mellom alle i verkstedet i Sporveien, Oslotrikken, Oslo Vognselskap og Ruter som alle har gjort en kjempejobb, sier en imponert administrerende direktør i Oslotrikken, Bjørn Granviken.

 

Målsetningen har hele tiden vært å få trikkene tilbake i trafikk igjen så raskt som mulig, og at situasjonen skulle medføre minst mulig konsekvenser for de reisende.

 

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har stått på for at trikken nå er tilbake i bybildet, og at vi igjen kan tilby et fullgodt tilbud til våre reisende. Vi ønsker også å takke kundene for tålmodigheten og forståelsen for situasjonen, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

 

Den første trikken var i trafikk igjen kun 9 dager etter at trikkene ble tatt ut av trafikk. Alle de 19 trikkene som nå er utbedret har blitt satt i trafikk igjen fortløpende etter hvert som de har blitt ferdige, og fra og med i morgen (lørdag) vil alle trikkelinjene være betjent. Det innebærer at det ikke lenger vil være nødvendig med buss for trikk med mindre det oppstår ordinære avvikssituasjoner.

 

– De resterende 11 trikkene trenger mer omfattende reparasjoner før de kan settes i trafikk igjen. Vi har derfor prioritert de midlertidige reparasjonene først, for å få flest mulig trikker tilbake i trafikk raskest mulig. De omfattende reparasjonene ble påbegynt denne uken, og vi kommer til å bruke sommerukene godt. Målet er å få alle trikkene tilbake i trafikk så raskt som overhodet mulig, utdyper Bjørn Granviken.

 

Leverandøren AnsaldoBreda har et eget team på plass i Oslo og jobber tett sammen med Sporveiens egne mannskaper.

 

De midlertidige reparasjonene som nå er gjennomført på 19 av de innstilte trikkene, innebærer at de svekkede punktene har blitt sveiset og forsterket. Det har blitt gjort sikkerhetsmessige vurderinger for å ivareta at det er trygt å sette trikkene tilbake i trafikk igjen etter de midlertidige utbedringene.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter