Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Det er i dag inngått avtale mellom Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) og Telenor Norge AS om montering og drift av ny coaxkabel i T-banetunellene i Oslo, det skal gi 3G og 4G dekning for de reisende med T-banen. Telenor Norge AS skal montere og drifte 46.000 meter strålecoax-kabel i tunellene og det vil løfte mobilnettet på T-banen i Oslo opp på verdensnivå!

4G nett på Tbanen_700.jpg


- Vi er svært glade for at vi nå kan signere avtale med Telenor om å utvikle nettilgangen i T-banetunellene. Vi har jobbet en stund med denne saken og ser frem til at de over 250 000 daglige reisende med T-banen vil få et betydelig forbedret mobilnett tilgjengelig, sier konsernsjef i KTP AS Cato Hellesjø.

 

Det har vært stor teknologisk utvikling de senere årene, og KTP har vurdert å eie og drifte anlegget selv.  Selskapet har imidlertid funnet at Telenor er den beste til å gjøre dette, og avtalen sikrer samtidig Netcom og Mobile Norway sine kunder tilgang på like vilkår. Telenor er en svært seriøs aktør og KTP  har store forventninger til denne avtalen.

 

- Vi er svært tilfreds med å kunne legge til rette for å få det råeste mobilnettet i T-baneverdenen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor. Det er en komplisert og stor jobb å montere 46.000 meter coaxcabel i T-banetunellen sett i lys av at det kun er noen timer på natten det er mulig å montere.

 

Det er ikke satt noen dato for når nettet skal være tilgjengelig men alle parter vi jobbe aktivt for raskest mulig å få dette på plass.

 

Kontaktpersoner:

  • Kollektivtransportproduksjon; Kommunikasjonssjef  Cato Asperud, tlf 908 56 044
  • Telenor; Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, tlf 90021000

Fakta:
Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) er et produksjonskonsern som er leverandør av Kollektivtrafikk i Oslo, Akershus og Vestfold. KTP eier selskapene Oslotrikken AS, Oslo T-banedrift AS og Unibuss AS. I tillegg eier, forvalter, bygger ut og vedlikeholder konsernet all infrastruktur for de skinnegående transportformene. KTP  forvalter en betydelig eiendomsmasse, herunder stasjoner og T-banetuneller.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter