Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Formuleringen er ikke vår, men tilhører byantikvar Janne Wilberg. Begrunnelsen for uttalelsen er at Oslo er den eneste byen i Norge med T-bane. Utviklingen av T-banen er en viktig del av byutviklingen og derfor er det spesielt viktig også å ivareta de historiske linjene gjennom T-banens snart 50-årige historie. Dette fremhevet byantikvaren i sin hilsning ved åpningen. Se omtale av Sporveien og åpning av Grorudbanen på NRK Østlandssendingen her!

elvestuen_bertet_edited.jpg


Byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V) og kunstner og ansvarlig for utsmykning på Stovner, Adriana Bertet

Sporveien på Østlandssendingen, NRK nyheter

 

Allerede kl 05.36 reiste konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø med første tog fra Vestli, ledsaget av NRK-Østlandssendingen. Du kan se Østlandssendingens nyhetsinnslag om åpningen av Grorudbanen her>>

 

 

Gjenåpningen av Grorudbanen innebærer en betydelig lettelse i hverdagen for alle som i tre måneder har vært henvist til buss for bane. Årsaken til stengingen har vært klargjøring for bygging av Lørenbanen. I denne stengeperioden har Sporveien benyttet anledning til å pusse opp Romsås, Stovner og Vestli.

 

 

 

I sine hilsninger i forbindelse med åpningen benyttet både konsernsjef Cato Hellesjø, konserndirektør Per Magne Mathisen, konsernsjef Bernt Reitan Jensen i Ruter og ikke minst byråd for miljø og samferdsel Ola Elvestuen anledningen til å fremheve tilfredsheten ved å kunne ønske velkommen tilbake.

 

 

 

Alle benyttet anledningen til å takke de som har bidratt til at man har klart å sette i stand disse tre stasjonene på tre måneder til den standarden og uttrykket de nå har fått.

 

Sporveien på Instagram:

 

 

<


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter