Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


I løpet av tre hektiske døgn setter Sporveien alle kluter til og gjennomfører et etterlengtet vedlikehold og forbedringsarbeid på Furusetbanen. Banen blir stengt disse tre dagene og det skal kjøres buss for bane mellom Helsfyr og Ellingsrudåsen som erstatning for T-banen.

Hau_920pxl.jpg


Bakgrunn

Nødvendig vedlikehold på T-banenettet gjøres i stor grad om natten i den perioden det ikke er trafikk. Dette «vinduet» er på 3-4 timer, og er mest egnet for vedlikehold som ikke er for omfattende og tidkrevende. 

På Furusetbanen er det planlagt en rekke vedlikeholds- og forbedringsarbeider, og disse arbeidene ville det tatt urimelig lang tid å gjennomføre om nettene. Sporveien gjennomfører derfor disse arbeidene gjennom tre intense døgn mens banen er stengt. Det innebærer en mer effektiv og samordnet gjennomføring  samt ressursbruk.

 

Hva skal gjøres?

  • På Haugerud T-banestasjon skal plattformdekket rives av og asfalteres på ny. Lysstolper og armatur skal skiftes og trappene skal ferdigstilles.
  • Det skal gjennomføres kontroll med plattformbelegg på øvrige stasjoner.
  • Det gjennomføres vegetasjonsrydding
  • Det skal settes opp ny sikkerhetsmerking
  • Det forberedes for maling flere steder
  • Forberedende arbeider for mobil bredbåndsdekning på hele strekningen (4G)
  • Sporveksler på Haugerud skal fjernes. Dette vil resultere i en mer stillegående T-bane og støyproblematikk reduseres.
  • I tillegg skal det gjennomføres vedlikehold på den øvrige infrastruktur. (skinner, banelegeme og elektroinstallasjoner)

Finansiering

Alt arbeid finansieres av Sporveien selv og midlene tas fra drifts- og vedlikeholdsbudsjett.

 

Trafikkavvikling

I perioden fra og med torsdag 3.oktober til og med lørdag 6.oktober innstilles T-banedriften mellom Helsfyr og Ellingsrudåsen. I denne perioden blir trafikken erstattes med buss for bane.  Detaljer og informasjon om trafikkavviklingen finnes på Ruter sin hjemmeside


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter