Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


1.oktober 2009 er en viktig milepæl for Oslo T-banedrift og en historisk dag i T-banens vel 43-årige historie. Dette ble tydelig og symbolsk markert i dag da administrerende direktør Øystein Svendsen erklærte den nye driftssentralen for åpnet ved å klippe snoren, som for anledningen var en sammenknytning av den gamle "klossen" og en PC-mus.

Til stede ved åpningen var representanter for KTP AS, ledelsen i IE, ledergruppen i Oslo T-banedrift AS, prosjektet, fagforeninger og Ruter.

Sporplan


For at de inviterte gjestene skulle få et innblikk i kontinuitet og historisk utvikling frem mot den nye driftssentralen, var første stopp den gamle driftssentralen og en kort orientering om de mer museale instrumentene som nå blir historie.

 

Før selve den offisielle åpningen ble foretatt, informerte driftssjef Henrik Stolt-Nielsen om selve prosjektet og forhistorien, hvor sammensatt det var, samt hvilken vekt det var lagt på å legge forholdene best mulig til rette for de som skal jobbe og ha sitt daglige virke i den nye sentralen. Driftssjefen takket spesielt prosjektleder Klara Lyngnes for en fremragende jobb.

 

Nærmest som en kuriositet kunne også driftssjefen fortelle at selv sosiale medier eller "web 2.0 teknologien"  var tatt i bruk ved at operatørene benyttet seg av intern "blogging". Et nyttig verktøy og hjelpemiddel operatørene i mellom.

Noen fakta:

  • Forprosjekt startet i 2003
  • Prosjekt etablert i 2006
  • Byggestart januar 2008
  • Prosjektet har kostet 79 mill kr.
  • 20 entrepenører og leverandører
  • 110 prosjektmøter der driftsavd har deltatt på de aller fleste.
  • 15 ulike IT systemer som også skal fungere i et samspill

 

Disse få faktaopplysningene sier noe om kompleksiteten i prosjektet.

 

Ved at vi nå har fått en ny driftssentral, innebærer også at T-banen nå har fått nye verktøy og forutsetninger for ytterligere å kunne forbedre kundetilfredsheten fra sitt nivå på 92%. Dette var et vesentlig aspekt som både driftssjef Henrik Stolt-Nielsen, representanten for Ruter Tor Magne Karlsen og senere driftsleder Marianne Brunes Eggen la vekt på da hun ønsket velkommen inn på den nye driftssentralen.

 

Som en del av den offisielle åpningen benyttet administrerende direktør Øystein Svendsen muligheten til å sende en fellesmelding over sambandet der han gratulerte med den nye sentralen og kort pekte på hvilke muligheter man nå har for en ytterligere forbedring av trafikkavviklingen. Deretter fulgte "Snorklippingen" av sammenkoplet mus og "kloss".

Dermed var den nye driftssentralen offisielt åpnet.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter