Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Vinteren har nå for alvor senket seg over Holmenkollbanen, og gjør sitt ytterste for å dempe aktivitetsnivået. Men arbeidene fortsetter ufortrødent videre til tross for snø og kulde. Besserud bru er revet og ny monteres i begynnelsen av februar.
Holmenkollen i januar


De som ferdes i området Besserud - Holmenkollen har lagt merke til at Besserud bru er revet. Sveising av nye bruer (det er to deler) er ferdig utført på verksted og vil bli montert i begynnelsen av januar. Samferdselsetaten skal senke veien under brua og i tillegg utvide fortauet langs Holmenkollveien videre oppover. Disse arbeidene skal utføres i løpet av 2010.

 

På Holmenkollen stasjon er mesteoparten av sprengning, graving og masseflytting utført, og enelte konstruksjoner er påbegynt. På vegne av Utbyggingsprosjektet Holmenkollen Nasjonalanlegg (UHN) har Holmenkollbaneprosjektet ferdigstilt føringsvei for ny 11 KV høyspentkabel gjennom området. Dette var nødvendig for avvikling av blant annet prøve VM i mars.

 

Entreprenøren AF Anlegg AS vil i løpet av januar oppbemanne med flere betonglag for å kunne jobbe med flere konstruksjoner samtidig. Først ut er bygging av ny bru over banen (Lillevannsveien), fotgjengerkulvert under stasjonsområdet og videreføring av underetasjen for stasjonsbygningen.

 

Arbeidene med fremføring av kabler til lysmaster på de enkelte stasjonene er igangsatt. Arbeidene utføres av Leithe & Christiansen AS. I tillegg har Siemens AS startet utskifting av komponenter i likeretterstasjonene, i første rekke Voksenkollen og Holmenkollen.

 

Som tidligere annonsert vil hele banen bli stengt fra 15.mars og T-banedriften erstattet med Buss for bane. I den stengte perioden vil gjenstående arbeider bli utført over hele linjen. Åpning av banen for ordinær trafikk er fastsatt til 6.desember 2010.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter