Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


T-banen og trikken utgjør en svært viktig del av kollektivtrafikken i Oslo og  er for svært mange velkjente merkevarer. Dette medfører betydelig interesse for å gjøre filmopptak og fotografering på våre transportmidler. 


Behandlingstid 14 dager 

Vi vil i utgangspunktet være så imøtekommende som mulig i forhold til de søknadene vi mottar. Imidlertid kan søknader avvises, dersom de vurderes til å utgjøre en drifts- eller sikkerhetsmessig risiko eller andre forhold tilsier at opptaket vanskelig lar seg gjennomføre. Behandlingstiden for søknader er ca. 14 dager. Vi ber om forståelse for dette.


Sikkerhet

Sporveien har rett til, men ikke plikt til å legge til rette for filming og fotografering på t-banen og trikken. Sporveien har også rett til å avbryte oppdraget dersom drifts- eller sikkerhetsmessige forhold skulle tilsi det.


Ansvar for innhold

Filmselskap, det vil si den som har inngått avtale med Sporveien om opptak, har ansvaret for innholdet. Opptakene og bruken av opptakene skal ikke påvirke Sporveiens omdømme i negativ retning.


Bakgrunn

For å unngå sikkerhetsrisiko, må de reisende ikke forstyrres eller forsinkes eller på annen måte påføres ulemper. Trafikkavviklingen må heller ikke forstyrres slik at det oppstår forsinkelser. For å sikre at slike hendelser ikke inntreffer, må Sporveien på forhånd tilrettelegge for opptak.Dette er noe av bakgrunnen for at det må søkes om tillatelse for film-, videoopptak og fotografering på T-banens og Trikkens transportmidler, holdeplasser og stasjonsområder.


Søknadsskjema

Nedenfor finner du lenker med informasjon om foto og filmopptak på t-banen og for Trikken. Det er viktig at du leser igjennom alt innholdet før du fyller ut skjemaet for den driftsarten du ønsker å gjøre opptak på:


Søknad t-bane

Les mer om tillatelse til film og fotoopptak på t-banen

Søknad trikk

Les mer om tillatelse til film og fotoopptak på trikken

 

Alle film- og fotooppdrag skal krediteres med "Takk til Sporveien".  Dette var slutt av innholdet. Footeren starter