Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Fra lørdag 1. mars blir det gratis å ta med sykkelen på T-banen utenom rushtidene. - Vi ønsker at flere skal sykle, og håper dette skal gjøre det enda lettere å ta sykkelen i bruk, sier byråd Guri Melby.

 - Oslo er en unik by med naturen rett i nærheten. Samtidig må vi ta innover oss at skal vi bevare de flotte kvalitetene ved Oslo, så må flere velge gange, sykkel og kollektivt fremfor bil. Derfor er vi glade for å kunne gjøre det enda lettere for de som sykler og reiser kollektivt. Vi håper dette kan friste flere til å forsøke det samme, sier Guri Melby.


Ordningen er et resultat av et vedtak som bystyret i Oslo fattet 23. oktober 2013, der det heter: «Byrådet bes i samråd med Ruter om å sette i gang forsøksordning med gratis sykkel på T-banen utenom rushtiden.»

Det blir gratis å ta med sykkelen på T-banen, men i tidsrommet der det er flest reisende på T-banen, mellom kl. 7–9 og kl. 15–18 mandag–fredag, må du betale barnebillett for sykkelen. Det er begrenset plass til sykler, og det er derfor tatt forbehold om at sykler kun medtas når det er plass nok.

Ordningen gjelder bare for T-bane.

- Vi har valgt å kalle denne ordningen for en forsøksordning fordi vi ønsker å evaluere tiltak til høsten når den ordinære sykkelsesongen er avsluttet. Men vi håper tiltaket vil bli tatt godt i mot slik at vi kan innføre dette som en permanent ordning, sier Guri Melby.

Fakta:

Slik reiser du med sykkel på T-banen:

  •  Trill sykkelen din når du er inne på stasjonsområdet.
  •  Det er begrenset plass til sykler om bord. Dersom det ikke er plass, må du vente på neste avgang. 
  • Børst av søle og grus så godt det lar seg gjøre før du går om bord. 
  • Vis hensyn til dine medtrafikanter. Plasser sykkelen om bord slik at den ikke er til hinder. 
  • Du trenger egen barnebillett for sykkelen i tidsrommet kl. 7–9 og kl. 15–18 mandag–fredag, ellers er den gratis.  Det er påstigningstidspunktet eller tidspunktet du går inn i en kontrollsone som bestemmer om du må betale for sykkelen eller ikke på T-banen.

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter