Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Unibuss er et av landets største busselskaper og ledende innen drift av elektriske busser. I 2023 vil selskapet sette nesten 260 nye elektriske busser i drift når det starter kjøring på nye kontrakter i Oslo.


Unibuss-konsernet er, med sine 1 371 medarbeidere, det største datterselskapet til Sporveien AS målt i antall ansatte. Virksomheten er organisert i selskapene Unibuss AS (rutebuss) og datterselskapene Unibuss Tur AS og Unibuss Ekspress AS (flybuss og ekspressbuss). Selskapet kjører buss i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Trøndelag og på Sørlandet. Unibuss har opparbeidet verdifull erfaring med miljøvennlig teknologi og er en ledende operatør i Norge innen elbussdrift.

Vekst innen miljøvennlig teknologi

Unibuss fraktet 74 millioner reisende og omsatte for 1 747,3 millioner kroner i 2022. Ruteproduksjonen i Oslo, Vestfold og Innlandet var stabil sammenlignet med 2021. 

I november 2021 ble Unibuss tildelt kontrakt for begge ruteområdene i Ruters anbudskonkurranse «Indre by 2023», det største anbudet av sitt slag i Norge. Oppdraget omfatter 183 elektriske leddbusser, starter i april 2023 og varer i ti år, med opsjon på ytterligere fire år. Forberedelsene til oppstart pågikk i hele 2022, blant annet med etablering av ladefasiliteter ved bussanleggene Alnabru og Stubberud.

I juni 2022 ble Unibuss tildelt kontrakt for ruteområdet Oslo nordøst i Ruters anbudskonkurranse «Oslo øst 2023». Kontrakten omfatter 76 elektriske busser, samt etablering av ladeinfrastruktur ved bussanlegget Brubakkveien. Oppdraget starter i desember 2023 og har en varighet på ti år, med opsjon på ytterligere to år. Kontrakten omfatter også testing av autonome busser, primært inne på bussanlegget.

Videre utvikling

Pandemien og ringvirkningene av krigen i Ukrania satte tilpasningsevnen og fleksibiliteten på prøve i 2022 og vil fortsatt kreve mye av organisasjonen i 2023. Nye kontrakter og digitale løsninger setter likevel Unibuss i posisjon til å vokse. Når de nye kontraktene for Oslo indre by starter i 2023, vil produksjonen til Unibuss vokse med 50 prosent sammenlignet med nåværende kontrakter. Å sikre vellykket oppstart av de nye kontraktene om busstrafikk i Oslo vil ha høy prioritet i 2023.

Pandemien satte tilpasningsevnen og fleksibiliteten på prøve i 2021 og vil kreve mye av Unibuss også i 2022. Samtidig har selskapet arbeidet med nye anbud, videreutviklet digitale løsninger og posisjonert selskapet for videre vekst. I 2022 vil arbeidet med å sikre en vellykket oppstart av de nye kontraktene om busstrafikken i Oslo indre by stå i fokus.

 Les mer på www.unibuss.no


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter