Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Bussanlegg AS skal legge til rette for vekst, effektivitet og miljøvennlig utvikling av kollektivtrafikken. Selskapet eier og leier ut syv bussanlegg med en samlet kapasitet til parkering, service og vask til over 500 busser.

Stubberud 3.jpg


Bussanlegg AS er et heleid datterselskap av Sporveien AS som eier, utvikler og leier ut infrastruktur for bussdrift. Selskapet arbeider løpende med å forvalte og utvikle bussanleggene. Utviklingen av anleggene handler i stor grad om kapasitetsutvidelser og tilrettelegging for fossilfri bussdrift, samt generell modernisering. 

Vekst

Nye miljøkrav og veksten i busstrafikken forutsetter videreutvikling og utvidelse av bussanleggene. Dette arbeidet står i fokus hos Bussanlegg, som arbeider parallelt med å etablere tilleggsarealer til eksisterende anlegg og langsiktig utvikling av nye bussanlegg.

Behovet for ny basekapasitet for buss i Oslo er høyt. Kollektivtrafikken vokser, og elektrifiseringen av bussparken krever mer areal til nettstasjoner og ladeutstyr. Nye kjørekontrakter for busstrafikken vil medføre at det blir flere busser, renere busser og busser i ulike størrelser. Dagens anlegg må tilpasses den nye virkeligheten.

Selskapets to bussanlegg i Bærum , på henholdsvis Bekkestua og Skui, er bygget om for å møte behovene i Ruters nye kjørekontrakt for Vestregionen. På Stubberud i Groruddalen skal det bygges et nytt stort bussanlegg med plass til 150 elektriske busser.

 

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter