Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Sporveien i modernisert drakt

Som en av Oslos viktigste samfunnsaktører, ønsker Sporveien å stå enda tydeligere frem med sin merkevare og identitet i tiden som kommer. Første skritt på veien i dette arbeidet var en nødvendig oppfriskning av den visuelle profilen vår, der målet har vært å gjøre uttrykket mer moderne, fremtidsrettet og menneskelig.


 

 

Sporveiens visuelle identitet ble lansert i 2013. Siden den gang har selskapet blant annet fått ny konsernstrategi, samtidig som organisasjonen som helhet har fått et bredere nedslagsfelt. I lys av dette ble det etter hvert tydelig for selskapet at verktøykassen i den tidligere profilen var for smal og begrensende og til tider kunne formidle et uriktig inntrykk.

Vi gjorde også vurderinger av enkeltelementene i profilen og hvordan disse fungerer. Da ble det etter hvert tydelig at det eksisterte et behov for en modernisering av merkevaren som helhet.

Justeringene som er gjort med profilen er ikke dramatiske, men består av en rekke små grep som til sammen sørger for et tydeligere og mer tidsriktig uttrykk. Formen på symbolet i logoen er myknet opp og selve navnetrekket har nå en font som er mer åpen. I tillegg er hovedfargene klarere, med større kontrast mot bakgrunner.

 

En viktig føring for arbeidet var at logoen ikke skulle endres dramatisk, ettersom dette ville bli svært kostbart med tanke på utskiftning av alt materiell. Vi ønsket derfor at dagens logo skulle kunne leve side om side med den justerte logoen, slik at implementering av den nye profilen kan gjøres gradvis og over tid.

Sporveiens identitet er et unikt designsystem sammensatt av ulike komponenter, som tilsammen skaper selskapets særegne visuelle profil. Retningslinjer for bruk av den nye profilen er samlet i selskapets brandguide, som er en oppskrift på hvordan man kan bruke de visuelle grunnelementene.

 

 

Profilhåndboken:

http://sporveien.brandguide.no/

For brukernavn og passord, kontakt markedstjenester@sporveien.com           

 

Bildebase

https://sporveienpublic.imageshop.no//348031


Unibuss

Sporveiens tredje operative datterselskap, busselskapet Unibuss AS, opprettholder sitt navn og nettsted www.unibuss.no også videre fremover, men vil tydeliggjøres som en del av Sporveien på www.sporveien.com.


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter