Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Etter at kontrakten om leveransen av nye trikker til hovedstaden nå er inngått, går anskaffelsen inn i en ny fase – gjennomføringsfasen. I dag har CAF vært på besøk i Oslos rådhus.


Fra venstre adm.dir. Andrés Arizcorreta i CAF, Lan M. Berg, byråd for miljø og samferdsel, Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø og byrådsleder Raymond Johansen.

Den kommende gjennomføringsfasen innebærer en ettårig design- og prosjekteringsfase der det skal gjøres tilpasninger på enkelte deler av interiøret og de tekniske løsningene. Når gjennomføringsfasen er ferdig, følger en produksjon- og testfase hos leverandøren inntil serieproduksjonen starter 2021.

Arbeidet med trikkeanskaffelsen er godt i rute og CAF ser frem til det videre samarbeidet med Sporveien om trikkeanskaffelsen.

CAF har over 100 års erfaring innen jernbanesektoren og tilbyr et bredt spekter av produkter. CAFs egen teknologi, sammen med en kontinuerlig forbedring av våre produkter og prosesser, er to viktige suksessfaktorer for en god leveranse av nye trikker til Oslo. Vi er veldig glade for å levere SL18-trikker til Sporveien og Oslo, sier Andrés Arizcorreta, styreformann og administrerende direktør i CAF.

Les også: Oslos nye trikker, si hei til SL18!

Velutprøvd standardtrikk for Oslo
Et mål for trikkeanskaffelsen har vært å anskaffe en velutprøvd trikk tilpasset Oslos forhold. De nye trikkene som kommer til Oslo er 3. generasjon Urbos 100 – som i Oslo har fått navnet SL18. Urbos 100 er en trikketype som allerede er testet, innført og tatt i bruk i flere store byer over hele verden.

CAF har med sitt velutprøvde vognkonsept truffet godt på kravene i målbildet for trikkeanskaffelsen. Tilbudet scoret høyest på teknisk løsning og var best på pris, sammenlignet med de andre tilbyderne i konkurransen. I tillegg er den valgte trikken både moderne og effektiv i møte med passasjerene, sier Sporveissjef Cato Hellesjø.

Tidens satsing på trikk
Anskaffelsen av de nye trikkene til Oslo betyr tidenes satsing på trikk i Norge. Trikken har høy kapasitet, noe som gjør den til en vinner i overflatetrafikken. I årene fremover er det estimert en betydelig befolkningsvekst i Oslo, noe som understreker behovet for kollektivløsninger med plass til et stort antall reisende. 

– De nye trikkene er velutprøvde, funksjonelle og pålitelige og har et moderne grensesnitt mot publikum. Tradisjonen tro vil de få navn etter året de blir bestilt, og det betyr at disse vil hete SL 18. Med de 87 nye trikkene blir det mulig å frakte om lag 100 millioner årlige reisende. Dette blir et viktig bidrag i Sporveiens arbeid med å utvikle og forbedre kollektivtilbudet i Oslo», sier Hellesjø.

Velutprøvd standardtrikk for Oslo
Et mål for trikkeanskaffelsen har vært å anskaffe en velutprøvd trikk tilpasset Oslos forhold. De nye trikkene som kommer til Oslo er 3. generasjon Urbos 100 – som i Oslo har fått navnet SL18. Urbos 100 er en trikketype som allerede er testet, innført og tatt i bruk i flere store byer over hele verden.

Byråd for miljø og samferdsel Lan M. Berg holder tale i Rådhuset der CAF var blant de inviterte gjestene.

– Alle elsker trikken!
Trikken er utslippsfri og transporteffektiv. I tillegg er trikken meget godt likt av de reisende.En undersøkelse som ble utført av Kantar/TNS for Sporveien i juni i år, viser at åtte av ti innbyggere i Oslo vil at Oslo skal være en trikkeby. Ett tusen mennesker ble intervjuet i undersøkelsen og ble spurt om hvilket forhold de har til trikken. 78 prosent av de spurte svarte at de mener det er positivt at Oslo er en trikkeby, mens kun 7 prosent sier de er negative.

I slutten av 2020 kommer de to første trikkene til Oslo som skal testes og evalueres. Deretter begynner serieproduksjonen og en gradvis innfasing av nye trikker frem til 2024. Parallelt med innfasing av nye trikker vil dagens trikker, SL79 og SL95, fases ut.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med CAF og gleder oss til å ta imot de første trikkene for testkjøring i 2020 og 2021, avslutter Cato Hellesjø i Sporveien.

Delegasjonen fra CAF samlet foran en modell av den nye SL18-trikken. Adm.dir. Andrés Arizcorreta i CAF står som nr. to fra venstre og med Sporveissjef Cato Hellesjø på sin venstre side.

Les også:
Nye trikker på dagsorden
Les også: 5 grunner til trikk i Oslo

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter